Ha előrehozott érettségire mégsem megyek el, mert nem érzem magam elég felkészültnek, akkor mi történik?
Kedves #10!
Az az 1% semmit nem számít, mivel a jegy szinte csak jelképes jelentőségű a mai rendszerben. Például én 5-ösre érettségiztem matekból, de mivel nagyon elcsesztem csak 86% lett. Én egyáltalán nem örültem annak az 5-ösnek.
Az érdemjegy inkább a nyelvi érettségiknél számít. Amikor én érettségiztem, akkor még nem ment túl jól az angol, és lusta is voltam készülni, ezért középszinten 78%-ot értem el. Kissé engem is zavart az a 2%, de tudtam, hogy ez a félvételinél szinte teljesen jelentéktelen. Később elmentem szintemelő érettségire is, ahol - tudás és felkészültség hiányában - (meg előtte nem is aludtam :D) egy rendkívül gyenge szóbelivel szintén 2-3%-kal csúsztam le az 5-ösről. Ez csak azért zavart, mert kaphattam volna egy középszintű nyelvvizsgát.
Kérdező: Szerintem aránylag értelmes vagy. Meg tudsz fogalmazni egyszerű mondatokat, helyesen használod a központozást. Nagy hátrányod nem lehet belőle, ha mégis elmész, ne izgulj! Nem tudom, hogy megvolt-e már az érettségi, de ha elmondod, hogy milyen tantárgy, akkor én elmondom, hogy az miért könnyű.
Látom, hogy már egy éve volt de csak most láttam meg, hogy a 11es nekem is válaszolt:D
Nekem számított volna,ha meg lett volna a 4es, akkor is, ha csak 1 százalék, és amúgy nem számít, mert sokat szenvedtem és készültem az érettségire, nem volt annyira egyszerű a tárgy, mint hittem. (külön tanárok, különórák, áttanult éjszakák)És nem tudom, hogy ronthattam el ennyire, de nagyon összeomlottam, mikor azzal kellett hazamennem, hogy csak egy hármas... Tehát ha újra kezdhetném, nem mennék el még egyszer. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!