Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Beszéljek az igazgatóval?

Beszéljek az igazgatóval?

Figyelt kérdés
Iskolát szeretnék váltani, de nincs hely a suliban abban az osztályban ahová menni szeretnék. Hogy tudnám megbeszélni az igazgatóval, hogy szóljon ha üresedés van abban az osztályban ? Mennyek be hozzá ? És hogyan fogalmazzam meg hogy mit szeretnék ?
2012. febr. 16. 19:02
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
64%
Milyennek ismered hallomásból a dirit? Szerintem egy próbát megér, gondolj arra, bármilyen természet is, a fejedet nem haraphatja le. :) Meg ha szigorúnak is látszik mindenki előtt, ha elmondod neki, miért szeretnél osztályt váltani, mindezt négyszemközt, szerintem megértené. Olyan meg nincs, hogy nincs üres hely, én legalábbis ilyet még nem hallottam. Egy diák nem oszt, nem szoroz. Te abba a suliba jársz, jól értem, csak másik osztályba? Ez nem lehet nagy gond, én is anno nem abba az osztályba kerültem, ahova akartam és, igaz anyám, de elintézte már az első napon. :D De ismerek olyanokat, akik évközben, vagy sokadik évfolyamon váltottak osztályt, mindenkinek lehet.
2012. febr. 16. 19:07
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is menj be, mondd szeretnél vele beszélni, ha épp nem ér rá, kérj egy időpontot. Azt, hogy nincs hely, honnan tudod?

Egyszerűen fogalmazd, legyen valamilyen indok: pl rád szálltak a gyerekek.. A 'tanarakra' és a másik iskolára mint intézményre NE panaszkodj. Inkább csak a tanulókra.

Ezt később is így kell: ha mész egyik munkahelyről a másikra, nem kell szidni a régit, hanem olyanokat kell mondani, hogy nem volt lehetőség a fejődésre, stb. Ez azért fontos, mert tudat alatt úgy érzi, ott nem volt jó- itt se lesz. Emögött rivalizálás van, ami bonyolult folyamat, de így működik..

2012. febr. 16. 19:18
 3/13 A kérdező kommentje:
Nem abba a suliba járok. És onnan tudom h nincs hely, hogy már beszéltem vele egyszer személyesen és nagyon jófej. Legalábbis annak tűnt. Még októberben volt, mert borzalmas volt a régi sulim és el akartam onnan menni, oda, ahova mindig is járni szerettem volna, de hát ott ugye megérdeklődtem a dolgot és nem volt hely. A diri még a kolleganője lányát sem vette át emiatt. Szóval, kénytelen voltam máshova átmenni, de még mindig nagyon szeretnék a hőn áhított suliba kerülni szóval..
2012. febr. 16. 19:26
 4/13 anonim ***** válasza:

Tehát okt-ben már 2. helyen voltál.

Akkor ezt mondd, hogy még mindig ide szeretnél menni, az csak szükségmegoldás, tűzoltás volt, mert akkor mindenképp el akartál menni. Mondd, hogy még mindig, azóta is ide akarsz jönni. Bátorság! Remélem sikerül!! :)))

2012. febr. 16. 19:32
 5/13 A kérdező kommentje:

Én is nagyon remélem ;) Nagyon megharcoltam a szüleimmel és így is csak akkor mehetek el innen ha jó lesz az évvégim.

És szerintetek nem fogok az igazgató agyára menni ? Mert még októberben miután mondta h nincs szabad hely, apum is és anyum is felhívta és próbálkozott szóval lehet hogy a dirinek már elege van.. mondjuk remélem nem.

És mit mondjak neki ? Hogy szóljon ha elment valaki ? :D

2012. febr. 16. 19:35
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Az jó, hogy jó fej, ezért nem kell nagyon izgulni. Szerintem ne azt mondd, hogy "ha elmegy vki", hanem,

hogy még mindig nagyon szeretnél oda menni,

jó lenne,

és reménykedsz, hogy lesz rá lehetőség,

és vársz erre, hogy legyen lehetőség..

szóval pozitívan fogalmazva, a jót kiemelve (mert az, hogy "elmegy vki,az rossz egy iskolának, nem kell szót ejteni róla) (akár évközben is, most :)

Szerintem a kitartásod is pozitív, remélem, értékelni fogja a diribácsi (mi úgy hívtuk ált isk.-ban, előtte is, ő is jó fej volt:)

2012. febr. 16. 19:43
 7/13 A kérdező kommentje:
Rendben, megpróbálom összeszedni a gondolataimat és kérek egy időpontot szerintem, aztán lesz, ami lesz. Egyébként ha nem lesz hely jövő év elejéig, akkor is átmegyek csak nem abba az osztályba. Másikban van hely :)
2012. febr. 16. 19:56
 8/13 anonim ***** válasza:

Járjál csak a nyakára! Hidd el, aki törtet, az megy valamire! Mikor páromat első körben nem tudtam a műszakomba helyeztetni, addig jártam a nyakára egy nagyfőnöknek, amíg el nem intézte. Nem érdekelt, hogy kiidegelem. :D Szerintem a végén már pont azért cselekedett, hogy hagyjam már békén. XD

Amúgy ha más nem, évvégén biztos buknak ki onnét, vagy mennek át más suliba, és lesz hely. Nyaggasd csak, ne hagyd magad levakarni!

2012. febr. 16. 19:58
 9/13 A kérdező kommentje:
Húha, az vicces lesz :DD. És arra kérjem meg, hogy szóljon ha van hely ? Vagy hogyan fogalmazzam meg, hogy szeretnék tudni arról, ha üresedés van ?
2012. febr. 16. 20:02
 10/13 anonim ***** válasza:
(én inkább a 6-ban felsoroltakat mondanám, nem kell az üres hely,üresedés szó..(majd lesz hely, sok jó kis helyen elfér:))
2012. febr. 16. 20:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!