Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Minek tanuljak inkább? Szakács...

Minek tanuljak inkább? Szakácsnak, élelmiszermérnöknek vagy gazdaságinformatikusnak?

Figyelt kérdés
félek megkötni azt a hallgatói szerződést, ami röghöz köt (itthon kell ledolgoznom a képzési idő dupláját), viszont kötlségtérítésesre nem akarok menni. Arra gondoltam, hogy elmegyek szakácsnak tanulni, kapok egy OKJ-s szakmát, utána pedig megyek egyetemre, hátha eltörlik ezt a törvényt. Mit gondoltok, nagyon elszoknék a tanulástól, ha csak egy OKJ-t végeznék, és csak utána mennék felsőoktatásba? Rendkívül tanácstalan vagyok, a legrosszabb időben hozták be a változtatásokat.

2012. febr. 14. 11:38
 1/4 anonim ***** válasza:

Én is szereztem egy szakmát, mielőtt egyetemre mentem, tud hasznos lenni, de egy kicsit tényleg kizökkent. Igazából túl nagy hátrányt nem jelent, mert a szakmát is meg kell tanulni, az egyetemen viszont mindenképp több időt kell rászánni.

Szerintem érdemes megszerezni azt a szakmát. Már csak azért is, mert az egyetemet sem fejezi be mindenki, aki elkezdi és ez egy jó biztosíték.

2012. febr. 14. 11:56
 2/4 anonim ***** válasza:

mi szeretnél lenni? attól függ

mert ha nem akarsz valami lenni vagy kicsit is bizonytalan vagy benne akkor nem éri meg mert csak szenvednél és lehet else bírnád végezni úgy

én gazd.info.t tanulok /jelenleg 11.es vagyok szakközépbe ha maradok +2 évet akkor leszek informatikus/

én úgy voltam mikor elkezdtem, hogy nem voltam benne biztos hogy mit is akarok csinálni meg nem is tudtam de úgy voltam hogy a környékünkön ez volt szakközépben meg kereskedelmi /kereskedelmibe meg nem akartam menni/

9be elvoltam 10ben teljesen elbizonyodtam hogy ezt akarom-e csinálni

aztán idén már úgy vagyok hogy látok benne fantáziát pedig csak alapozó tárgyakat tanulok

2012. febr. 19. 14:07
 3/4 anonim ***** válasza:
2-es te nehezen tanulsz gazdaságinformatikusnak, mert az egyetemi képzés. De inkább gazdasági informatikusnak, ami OKJ-s szakma. Kettő között nagy különbség van, még ha a nevében nem is látszik.
2012. ápr. 25. 00:16
 4/4 anonim ***** válasza:

Szia! Én 2 OKJ-t csináltam, s utána mentem egyetemre. S én is élelmiszermérnök akartam lenni. De rájöttem,az nem nekem való.. Közben mikor azt végeztem hogy dietetikus akarok lenni! Most jelentkeztem idén.

Szerintem: végezd el a szakács sulit, majd utána menj dietetikusnak.. Hasonló mint az élelmiszermérnök,de mégis más. Még a szakácsi gyakorlatot is lehet beszámitják.

A gazd infot nem ismerem.

2012. ápr. 26. 08:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!