Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Megéri gazdaságinformatikusnak...

Megéri gazdaságinformatikusnak tanulni? (BGF, SZTE, DE)

Figyelt kérdés
2011. okt. 20. 19:33
 1/2 anonim ***** válasza:

Ezen én is gondolkoztam, olyannyira, hogy egyik éven jelentkeztem is gazdinfóra, de aztán szeptemberben mégsem mentem el beiratkozni.

Nyilván van a gazdaságinformatikusokra is kereslet, máskülönben nem indítana ennyi egyetem ilyen képzést. Ami bennem kérdésként felmerül, hogy miért lesz valaki gazdaságinformatikus? Azért, mert tényleg annyira érdekli a gazdaságinformatika, vagy csak arról van szó, hogy nem ért annyira az infóhoz, hogy mérnök informatikus legyen, és nem ért annyira a közgazdasághoz, hogy valami gazdasági szakot elvégezzen...

Nálam ez az utóbbi eset lett volna, és végül azért is nem kezdtem el ezt a képzést, mert beláttam, hogy a gazdaságinformatikus kevesebbet ér, mint egy normál informatikus, és kevesebbet ér, mint egy közgazdász. Persze ez csak az én véleményem. Talán majd írnak olyanok, akik éppen gazdinfót tanulnak, vagy tanultak, és elmondják ők is a véleményüket.

2011. okt. 29. 19:38
 2/2 anonim ***** válasza:

szegeden vagyok gazdinfon. Mindhárom info szakon ugyanaz az infos rész tehát azzal a résszel nem lesz baj. Annyi a különbség, hogy proginfosok több matekot kapnak, mi több gazdasági tárgyat, mérnökinfosoknak meg bejön a fizika, mechanika stb.

Ha egy cég meghirdet egy állást nem diploma alapján fog keresni hanem tudás alapján. Ha egy JAVA-programozót keresnek akárhova, akkor mindegy, hogy te proginfon vagy gazdinfon diplomáztál-e, az lesz a lényeg, hogy melyikőtök tud jobban programozni.

2012. nov. 10. 19:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!