Le fognak nézni, ha andragógia szakon fogok továbbtanulni?
Eléggé elszomorított amiket itt olvastam ezzel kapcsolatban...
Továbbtanulás előtt állok és nem erre a szakra akartam volna menni,de sajnos a mostani változások következményeképpen a kiszemelt szak csak költségtérítéses formában fog indulni,és én ezt nm engedhetem meg magamnak.. Ugyhogy most az utolsó pillanatban kell keresnem vmi mást,és ezt találtam...
Vélemény?
Megértem, hogy tovább akarsz tanulni, mert mondjuk kevésbé jó helyzetben vagytok és/vagy a szüleidnél többre akarod vinni. Az is lehet, hogy az oktatásod költségét még éppen ki tudják préselni magukból, így lehetőséget kapsz, hogy jobban élj, és ne létbizonytalanságban alkalmi és/vagy fizikai munkával menj nyugdíjba. Nem baj az, ha szellemi melót szeretnél végezni, de az andragógia nagyon rossz választás. Amikor kézbe kapod a diplomát, ugyanott fogsz tartani, mint amikor elkezdted. Hatalmas csalódás lesz, nem érdemes jobbat remélni ettől a szaktól. Utána mit csinálsz? El tudsz menni újra fősulira és szerzel egy másik diplomát?
Ami nem nehéz, illetve kihívásokkal teli, az kevésbé lehet piacképes, hiszen rengetegen képesek rá. Olyan szakot válassz, ami nehéz és érdekel. Ha az jár a fejedben, hogy könnyű szak, amivel jól lehet keresni elárulom, ilyen NINCS. Olyan szak van, amit könnyen tanulsz mert szereted, maximum.
Ha nagyon humán beállítottságú vagy, akkor lehetnél nyelvszakos bölcsész. Főleg az otthon ritkább nyelveket ajánlanám mint az orosz, vagy a japán. Ez csak egy irány, de azért azt érezzük, hogy aki japánul tolmácsol vagy azt tanítja, az nem halhat éhen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!