Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Le fognak nézni, ha andragógia...

Le fognak nézni, ha andragógia szakon fogok továbbtanulni?

Figyelt kérdés

Eléggé elszomorított amiket itt olvastam ezzel kapcsolatban...

Továbbtanulás előtt állok és nem erre a szakra akartam volna menni,de sajnos a mostani változások következményeképpen a kiszemelt szak csak költségtérítéses formában fog indulni,és én ezt nm engedhetem meg magamnak.. Ugyhogy most az utolsó pillanatban kell keresnem vmi mást,és ezt találtam...

Vélemény?

2012. febr. 11. 16:31
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
62%

Te sem lehetsz sokkal okosabb mint az előbb említett lány :S. Ha csak azért akarsz menni, hogy ne "élősködj" anyádon, akkor felejtsd el, mert így évekig fogod őt lehúzni jó sok pénzzel.

Unokanővérem is akart tovább tanulni, de végül nem került be. Elvégzett egy frankó OKJ-s képzést és most már a bíróságon dolgozik. Nem mellesleg nem takarítónőként. Most csinálja levelezőn a közgázt, mert a többiekkel ellentétben ő nagyon is hasznát tudja majd venni.

Tovább tanuláson kívül is van világ!!! Ne menj egyetemre, ha nincsen célod, hogy na most én akkor vegyészmérnök leszek vagy hasonló. Hidd el nem éri meg.

2012. febr. 11. 17:02
 12/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm kedves utolsó,hogy még a szellemi képességemet is megkérdőjelezed.
2012. febr. 11. 17:10
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

Valóban nincs értelme andragógia szakra menni. Gondolj bele, mire a mesterképzést is megcsinálnád az még legalább öt év. Utána pedig ezzel a diplomával kb. van 20% esélyed, hogy elhelyezkedhess, és 80% hogy diplomás munkanélküli leszel.

Ez a helyzet, ha tetszik, ha nem. Nézz csak körül bátran az álláshirdetések között, hány helyre kellenek az itt végzettek! Most mondom, bizony nem sokra.

Viszont jó választás, ha elvégzel egy keresett OKJ-s szakmát, ez mondjuk 1, 2 vagy 3 év, (képzéstől függően), aztán kapsz egy szakmát legalább a kezedbe, amivel sokkal jobb esélyeid vannak a munkába álláshoz.

2012. febr. 11. 18:38
 14/22 anonim ***** válasza:
Én nem a lenézéstől félnék, inkább a munkanélküliségtől...
2012. febr. 11. 20:04
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ha mindenáron szeretnél diplomát inkább választ a munkaügyi és társadalombiztosítási igazgatási szakot!Szeged és Miskolc jogi karán indul államilag támogatott képzés és szerintem hamarabb tudnál ezzel a végzettséggel elhelyezkedni mint egy andragógiai diplomával..
2012. febr. 11. 21:08
 16/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a tippet,de sajnos ezektől a településektől túl messze lakom...:(
2012. febr. 12. 07:14
 17/22 anonim ***** válasza:
46%

"És akkor szted mégis mit csináljak?:) Élősködjek édesanyámon? Nekem muszály továbbtanulnom,nem tehetem meg,hogy egy évig henyéljek.Magyarország nem az a hely,ahol az emberek az álmaiknak élhetnek... "

Esetleg dolgozni? Hidd el nem fáj az olyan nagyon.

2012. febr. 12. 11:20
 18/22 A kérdező kommentje:

Fogok dolgozni iskola mellett... De ennél cinikusabban nem is írhattad volna kedves utolsó.

Köszönöm a negatív és pozitív hozzászolásokat,azt hiszem , hogy a témát már kimerítettük.Annyiban sikerült csak meggyőznötök,hogy nem az első helyen jelölöm meg.

2012. febr. 12. 11:30
 19/22 anonim ***** válasza:
Ugyan már ne is foglalkozz a rossz indulatú hozzászólásokkal!Melyik egyetem lenne hozzád a legközelebb?
2012. febr. 12. 13:10
 20/22 anonim ***** válasza:
biztos nem tudsz elhelyezkedni.
2012. febr. 22. 06:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!