Hol van több és nehezebb matek:kereskedelem és marketing, gazdálkodás és menedzsment vagy nemzetközi gazdálkodás szakon (mind a BGF-en! )?
én tanácsoltam,hogy kezdj matekozni.
fontosabb területek: a függvények- kenni vágni kell a középszintű középiskolás anyagot. lényegében az csak annyi,hogy ábrázolod a függvényt, és elemzed.
algebra - lesz lináris algebrád,így a középsikolai anyagra épül minden
valószínűségszámítás- szerintem a legfontosabb közgázon.
ha térgeometriában nem vagy jó,sebaj, nem mérnöknek készülsz,nem is kell majd neked. de erre a 3 felsorolt tananyagra épül a közgáz. ezekre fogtok építkezni. elsősorban ezt a 3 területrészt tudd nagyon jól, maradjon meg a szorgalmad,és menni fog :)
köszönöm az utolsónak!
Ebből a 3ból pont jónak számitottam még annó... :)
De tuti "csak" ez a 3 lesz jelen a matek tárgyakban?Valamint a többi tantárgy nagyon magolós, vagy igazábol melyik a legnehezebb része a gazdasági szakoknak?
Még egy utolso kérdés, mert látom segitőkész vagy :) ...ha NG.,ker.mark.,gazd.men. akármelyikére megyek midnenhol ugyan annyi matekot és nagyjábol guyan azt kell tanulnom, vagy van ahol ezen 3szak közul sokkal több matek kell?(mert igazábol gazd.men.-el szemezgetem, csak valahogy az az elképzelésem, hogy ott több matek kell mert mégis gazdálkodás és menedzsment, de javits ki ah tévedem)
De kérdem én, ha teljesen h*lye is lettem volna ezekből, szerintem nem egy nagy mennyiség, amit át kéne rágni!Max egy-két hét tanulással megtanulhato és megértető szerintem, ha először is láétok ilyet...
gazdmenen ugyan annyi matek kell mint km-n
én voltam az aki kettes matekkal nem tanácsolta a gazdasági pályát.
nekem 95% lett a matek középszintű és kalkulusból így is napi 6-7 óra tanulás kellett a vizsga közeledtével, és így is megbuktam egyszer rajta. És nagyon sokan mások is.
és az elején ha nem jártál közgáz szakközépbe a mikro-makroval is meg fog gyűlni a bajod.
Sok sikert Neked, ha mégis bevállalod.De ezt a napi 1-2 óra tanulást azért gondolod át. :)
és a 36 % -ot felejtsd el, hogy majdnem hármas. :D Egyetemen általában 60% jelenti a kettest.
(fontos hogy ezek az SZTE-re vonatkoznak, de feltételezem túl nagy különbségek nincsenek)
egyépként (BGF) ezeken a gazdasági szakokon a gazdasági matek a +leghúzósabb"?...mármint sok az oylan tantárgy ahol igazán sokat, mondhatni rengeteget kell "seggelni"??
Egy "sima" gimnáziumból szeretnék menni ugye gazdasági szakra...
...mert egyes válaszolók eléggé elbizonytalanitanak :(
Minden képpen megpróbálom, de egy dolgot nem szeretnék, mégpedig "belefulladni" a sok tanulásba, mer inkább leszek kiegyensúlyozott diploma nélküli, mint idegbeteg diplomás!
"mer inkább leszek kiegyensúlyozott diploma nélküli, mint idegbeteg diplomás!"
Akkor talán ne a BGF-re menj, mert köztudottan híres a szivatásairól és az idegtépő dolgairól. de tényleg, azért készülj fel, hogy nem lezs egy könnyű menet, igaz, ha elvégzed, akkor nagy valószínűleg értékes diplomád lesz.
Első félévben a matek, mikro, pénzügy, ami nagyon nehéz, tehát ezekre szinte napi szinten képben kel lenned. Ezek közül a matek ami a legnehezebb, az ismerősöm 100 %-os közép matekkal az első pár előadáson nézett ki a fejéből, fogalma se volt miről beszél a tanár. A külkerről tudok infokkal szolgálni, de gondolom máshol sincs másként, tehát, hogy nagyon sok függ kinél veszed fel a tárgyakat. Ja és az is, hogy szabadonh választottat mit veszel, föl, mert vannak olyan könnyűnek látszó tárgyak amikkel nagyokat lehet szívni.
az azért para ha 100%-os matekal csak nézett ki a fejéből és gonfolom nem értette...:/
És azokat a tanárokat akik kevésbé "szivatosak" azokat honnan tudnám kideriteni, vagy akiket érdemes felvenni?
Köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!