Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Hol van több és nehezebb...

Hol van több és nehezebb matek:kereskedelem és marketing, gazdálkodás és menedzsment vagy nemzetközi gazdálkodás szakon (mind a BGF-en! )?

Figyelt kérdés
Valamint ezeken a szakokon mik a leghúzósabb tárgyak, és sok van ilyenekből? . Kihagytam egy évet a gimi után és szeptembertől költséges formában akarok ezek közul valamelyik szakra menni, csak félek, hogy a kihagyás után, meg gimiben is közepes tanulo voltam, de az érettségieim mind 4,5-ös volt, kivéve matekot, mert az kettes volt, és középszintenm mindegyik, szóval hogy tényleg allig lehet elvégezni a fősulit, vagy kicsit rossz memóriával de napi 1,2 óra tanulással azért könnyen vehető akadály?
2012. febr. 7. 14:50
1 2 3
 1/23 A kérdező kommentje:
valamint életemben nem tanultam közgázt..
2012. febr. 7. 14:52
 2/23 anonim ***** válasza:
41%
Kettes matekkal ne akarj gazdasági szakra menni!
2012. febr. 7. 14:57
 3/23 anonim ***** válasza:
100%

hát kettes matekkal és közgáz hiányával sztem elég nehéz lesz.. A gazdmen tuti. Én pénzügyes vagyok, de az elején kb ugyanazokat tanuljuk. És sztem nehéz. Barátnőm szakközépből jött, 5ös matek érettségivel és analízisből(gazdmatek 1) egyszer meghúzták... Pedig sztem jó agya van, de elég magasak a követelmények.

Most a BGF-PSZFről beszéltem, de gondolom a többi karon is hasonló a helyzet, nálunk a másik 2 szak nincs.

2012. febr. 7. 15:23
 4/23 anonim ***** válasza:
100%

Közepes tanuló voltál, matekból meg nagyon gyenge. Hát, akkor vért fogsz izzadni, vagy inkább tök esélytelenül fogják a szüleid a pénzt nyomni az iskolába.

Egyébként meg tök mindegy melyik szakra mégy, ugyanazt a matekot kell tanulni mindenkinek.

2012. febr. 7. 16:26
 5/23 anonim ***** válasza:
100%

én sem ajánlom. én emelt 5ös matekkal mentem,de nagyon sokszor kamilláztam az előadásokon (gazdasági matek), nem egyszer még korrepetálásra is mentem,úgy hogy napi 1-2 órát matekoztam. végülis 3assal átmentem (most másodéves vagyok), de nagyon sok munka volt benne,és nagyon fontos a megfelelő matematikai alap, vagyis egy 4-5 szint középfokú érettségiből. nem fogják neked elmagyarázni még egyszer a középiskolás anyagot,így nem lesz nagyon mire ráépítened..

esetleg ha belehúzol nyáron? önszorgalomból?

én sem tanultam közgázt középsuliba,de nyáron sok tankönyvet olvasgattam,hogy ne induljak hátránnyal. nem mondom,hogy teljesen lehetetlen, vannak csodák, de ha mindenképpen gazdasági területre akarsz menni,akkor ajánlom,hogy már most húzz bele matekból,ismételgess, vagy tanuld újra, írj teszteket,hogy milyen szinten állsz.

2012. febr. 7. 20:07
 6/23 anonim ***** válasza:

Azon nem gondolkodtál el, hogy elmész érettségi után egy két éves felsőfokú szakképzésre, ami gazdaságtudománnyal összefügg és utána közgazdász alapszakra?

Pl.: pénzügyi/számviteli/banki/adóigazgatási szakügyintézőnek?

Vagy szerintetek ez rossz irányadó Kedves Válaszolók?

Ui.: Hasonlóban gondolkodok én is, azért vetettem fel a Kérdezőnek, mint opciót.

(az én tervem: pénzügyi szakügyintéző -> gazd.men.)

2012. febr. 7. 21:50
 7/23 anonim ***** válasza:
nincs sok értelme
2012. febr. 7. 21:54
 8/23 anonim ***** válasza:

Miért nincsen?

Itt azt lehet olvasni, hogy a pénzügyi/számviteli szakügyintéző szak, még valamilyen szinten piacképes is a többi OKJ-s képzéssel szemben, pláne akkor ha utána az ember megcsinálja a mérlegképes könyvelő tanfolyamot is, ami nem könnyű tény és való, de a jelenlegi felsőoktatásba szinte "lehetetlen" bekerülni államira, főleg úgy, hogy a gazdálkodás menedzsmentet nem is támogatja az állam. (->)

"A gazdaságtudományok képzési területen csak az alkalmazott közgazdaságtan, a gazdaságelemzés, a közszolgálati és a nemzetközi gazdálkodás alapképzési szakok indulnak állami ösztöndíjas formában."- olvasható a felvi kiegészítő tájékoztatójában.

Amúgy kérdező... Én is szerettem volna menni kereskedelem-marketingre, de engem lebeszéltek róla a tanáraim, azzal az indokkal, hogy az a közgazdász szakoknak a "büfészakja", hasonlóképpen, mint a turizmus-vendéglátás. :-/ Nemzetközi gazdálkodásról nem tudok nyilatkozni, de, ahogy nyílt napokon beszéltek erről a szakról, elmondható, hogy idegennyelv nélkül esélytelen vele elhelyezkedni. :(

2012. febr. 8. 08:08
 9/23 anonim ***** válasza:
64%
Ne is hallgass az olyan megjegyzésekre, hogy kettes matek érettségivel ez nem fog menni..stb. Én hármas matek érettségivel kerültem be Corvinusra ( államira!!) nemzetközi gazdálkodásra! Igen, nehéz volt a matek az elején de ha szorgalmas vagy és kitartó, nem lehet probléma. Foglalkozz a matekkal napi szinten, menj el tanárhoz, ülj össze jó matekosokkal tanulni és hidd el menni fog az a fránya közgaz matek!:
2012. febr. 8. 08:27
 10/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Ami a matek érettségimet illeti, inkább hármas volt mint kettes(36%), de szerintem marha nehéz volt a tavalyi érettségi, és én személy szerint ugy vagyok vele, hogy amit értek abból nagyon jo, de viszont amit nem abbol már kevésbé és viszonylag nehezen is értem meg(mmint matek)...Szinte mindenki azt irta, hogy ne ne ne, ha ilyen fos a matekom, de akkor kérdem én milyen szakra mennyek, mivel manapság mindenhol van matek, kivéve3 ahol nincs, de olyan szakra nem akarok menni, amivel el sem tudnék későbbiekben helyezkedni!

ui.:köszönöm az utolsó válaszolónak a kis reményt, és lenne egy krdésem: melyik részét nézegessem a guimis mateknak, ami tuti kell majd a fősulin?

2012. febr. 8. 09:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!