Egyszerre két szak párhuzamosan? (bővebben)
Már írtam ki ezzel kapcsolatban kérdést( http://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__egyeb-.. de ezt találtam a felvi oldalán: [link]
Hogy értelmeznétek? Ezek szerint mégis lehetséges? Sürgős a dolog, mindjárt le kell adni a jelentkezést!
"a már hallgatói jogviszonyban álló személy"
Ezt írja a tájékoztatóban.
De különben sem értem, mire gondolsz. Megjelölhetsz x helyet, és a legelsőre, ahol eléred a ponthatárt, felvesznek. Egy helyre.
Én úgy értelmezem, ahogy azt megválazolták a másik kérdésedben is, azaz két különböző felvételi időszakban kell jelentkezned a két szakra.
Azonban az új szabályok miatt államilag támogatott képzésen nem fogsz két diplomát kapni, legalább egy félévért fizetned kell, ha két BSc-t akarsz.
Oké, világos. Csak nehéz megérteni, hogy miért van ez így.
Mert mikor a szüleim, tanáraim jelentkeztek, még az egyszakos ember volt a csodabogár(sőt asszem csak próbaév volt az, amikor anyukám egyedül egy szakra jelentkezett az eltén kettő helyett), most meg komolyan törvény tiltaná, hogy azonnal két szakra jelentkezz? Tudom, van ez a minor szak, de az csak nem egyenértékű egy rendessel. És ha jövőre olyan sz.rok lesznek a viszonyok, hogy még esélytelenebb lesz bejutni?
Ez furcsa, de nem tudok mit tenni, ha mégis így van. Mindenesetre köszi, hogy válaszoltatok, kicsit nehezen teszem magam túl a dolgon:D
Műfordító, tolmács, vagy valami hasonló szeretnék lenni, ugyanis könnyen tanulok nyelveket szerencsére, meg nagyon is szeretek újakat megismerni. Azért gondoltam a magyart is elvégezni, mert nagyon érdekel, meg szerintem könnyebb új nyelveket megtanulni, ha a saját nyelvedet is jól műveled. Az angol megy a legjobban az eddig tanult idegen nyelvek közül, de persze angol szakon kívül többől is szeretnék nyelvvizsgát. Amúgy ha valóban olyan nehéznek mondod a két teljes szakot egyszerre, akkor le kell mondjak a magyarról, és inkább valami ritkább nyelvvel, kultúrával foglalkozó szakot választok minornak.
Köszönöm szépen egyébként választ!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!