Ha mérnökinformatikus szak, akkor BME, vagy Pannon Egyetem?
A 2ő nem zárja ki egymást. ;)
De amúgy nem egy szinten van a 2 intézmény. Persze, a Pannon sem rossz, de ugyan már, azért a BME nemzetközileg elismert, az ország egyik legjobb egyeteme.
Az ilyen trollkodó megnyilvánulások, mint hogy "a BME-seken kívül más is tudja hogy a BME nívós hely?" egyszerűen nevetségesek. Ez az egyetlen védekezési lehetőség azok számára, akik egy nagyon rossz színvonalú helyen tanulnak, és biztos hogy nem fognak tudni elhelyezkedni, így viszont mégsem tűnnek ostobának egy beszélgetés során. Legalábbis szerintük...
Mit gondolsz, nekem hova kellett volna jelentkeznem, így hogy mérnök informatikusnak akartam tanulni? Talán a győri egyetemre???
Tény, hogy ha ketteseid vannak középiskolában, akkor is meglesz annyi pontod, ami elég a győri egyetem bármely szakára, főleg a mérnök infóra. Tény, hogy ismerek súlyosan ostoba embereket, akik a győribe járnak mérnök infóra, és jól megy nekik. Ez mégis milyen színvonalra utal?
Tény, hogy a BME-n van az ország legnagyobb szervezett állásbörzéje, remek lehetőségek vannak (különböző pályázatok, csapatversenyek, robotika, automatizálás, programozási versenyek, TDK).
Röviden összefoglalva, aki mérnök informatikus akar lenni, és egyenlőre az országon belülre akar egyetemre járni, annak a TÖKÉLETES választás a BME-VIK.
Aki pedig Nyugat-Magyarországi, Győri meg hasonló egyetemekre jár, annak vagy sz@r munkája lesz, vagy a rokona benyomja valahova protekcióval, vagy nem lesz munkája.
Persze, gyárts csak ideológiát, nekem tök8. Szerinted egy óriási nagy cég (HP, IBM, Microsoft, Audi, tökmindegy melyik), akinek külön HR OSZTÁLYAI vannak erre a feladatra, nem képes eldönteni, ki a jobb? Egy győri egyetemen végzett, akit alig tanítottak meg valamire, és ha hülye is megkapta a 3-ast, vagy egy BME-VIK-es, aki garantáltan sz0p0tt hosszú évekig, és mindent könyékből tud?
Gondolkozzál légyszíves.
#17/18 -asnak:
Hozzád hasonlóan sokan (számomra nem teljesen érthető módon) istenítik a BME -t. Megnézted már, más egyetemek mérnökinfós szakján mi a tanrend, miket tanítanak? Ha igen, akkor tudod, hogy akár az Óbudai, akár a Pannon, Szeged, Debrecen, Miskolc, és még lehetne sorolni....hogy ezek is hasonló tárgyakat oktatnak mérnökinformatikán...nézz csak utána...
Tudod én nagyon szívesen összehívnék egyszer egy találkozót, és összeméretném pl. egy BME -s tudását egy Óbudaiéval, vagy Debreceniével, vagy Szegediével...nemcsak 1 BME -st méretnék össze, hanem többet...szerintem lenne tátogás...egy munkahelyen a papír csak annyira kell, hogy behívjanak interjúra...onnantól már úgyis meg kell mutatnod, mit tudsz...és a jobbat fogják felvenni, és tökre mindegy, honnan van a papírod. Értem én, hogy jó hírea van az iskolának meg minden, de ha a képzés ideje alatt nem találtál munkát a szakmában (mondjuk mert direkt a BME-re mentek be fejvadászok melókat ajánlani - ami egyébként máshol is előfordul nemcsak BME -n), akkor utána már "csak" állásinterjún fogsz tudni bizonyítani, hasonlóan a többiekhez, és majd győz a jobbik...ez ilyen, mint minden más szakmánál. A tudás számít, végső soron (ha munkát akarsz), nem a papír - no ezeket csak azért írtam, mert miután kikerül valaki az egyetemről, főiskoláról, már csak saját magára számíthat, saját kommunikációs képességeire, saját tudására, mert ő maga fogja tudni eladni magát, nem a darab papírja...az már akkor csak egy papír, nem több...
Ha vállalod a kihívást, hogy megmutathasd mit tudsz, szólj, és elkezdem szervezni! 1-15 embert jó lenne összegyűjteni. Végre megmutathatod, mit ér a BME. Gondold meg!
A BME VIK törvénytelenül működik. A hallgatókat utálják. Ha véletlenül lemaradsz, nem teljesítesz egy tárgyat meg vagy bélyegezve, ellehetetlenítik, hogy haladj tovább, ha végezni szeretnél extra féléveket kell eltölts a karon, szívatnak, jó ha 5 év alatt elvégzed a BSc-t.
A hallgtók több, mint 50% az első félévben nem szerez meg 30 kreditet, és a második félévben, azok közül, akik az elsőben megszereztek 30 kreditet 20%-a nem szerez meg 30 kreditet. Tehát a hallgatók több, mint 70%-a nem szerez az első évben 60 kreditet.
A bME-VIk-en csak az államis féléveidet pazarolod, ugyanis az oktatók többsége nem oktat. Nem adja le a ZH anyagát, nevetséges példákat ad le órán, gyakorlaton és ZH-kon egészen mást követel.
Kerüld el a BME-VIk-et, messze nem ér annyit a diplomája, mint hiszik róla, messze nem azt a tudást adja. Ezért a kar vezetése BSc-n nem is mer benevezni a duális képzésbe, mert az botrányos lenne, ha kiderülne mennyire nem tudnak a hallgatók a VIK-en. A hallgatók több mint 60%-a soha nem szerez diplomát. Most 720 emelik a felveendők számát és nincs meg a feltétel ennyi hallgató képzésére, ez siralmas. Szóval ha korrekt egyetemre akarsz menni a BME-VIK-et kerüld el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!