Ha megvan minden vizsgám, de nem lett meg a 2-es átlagom, annak van valamilyen következménye?
Tudjátok az a parasztbácsi jut eszembe, aki a cséplőgép láttán ezt mondja, hogy értem én, hogy gőzgép, de mi hajcsa? Szóval azt modod kedves Hozzászóló, hogy súlyozott átlag. Ez ugye azt jelenti, hogy hogy minden tantárgy eredménye a saját kredit számától függő súllyal esik latba az átlagszámításnál. Ez a súlyozás az osztályzatok összeadásánál, és az osztó megalkotásánál is igaz. én csak egy egyszerű mérnök ember vagyok, de nem tudom azt elképzelni, hogy ha az átlagszámítás alapjàt képező halmaz minden eleme legalább kettes, akkor bármilyen emberi módon számított átlag ne lenne legalább kettes. Vagy nem súlyozott átlag. Szóval én még akkor végeztem, amikor nem krediteket, hanem kollokviumokat értékeltek.
Magyarázná nekem ezt el valaki, hogy milyen módon számolhatunk ki mondjuk nxolc db kettes kollokviumból egy kettesnél rosszabb. átlagot.
Kedves VS81!
Az rendben, hogy a kreditek összegével kell osztani, de az összeadás során ks szorozni kell a kredittel. Ellenkező esetben két darab ötös kreditű, jeles eredményű vizsgaátlaga éppen egyes, ez meg ugye az oktatás mai állása szerint sem lenne reális.
Töreki
Hallottál-e már minimumkreditről átlagszámításnál? Intézményenként eltérő mennyiségű kredittel minimum osztani kell.
_Hidd el_ van olyan szituáció, amikor a minden tárgyat kettessel elvégeztem eredménye is 2 alatti kredites átlag.
Én nem akarok itt sz.rakodni, tök más volt a kérdésem, a választ pedig már megkaptam rá. Olvassatok el egy egyetemi vizsgaszabályzatot vagy nézzetek hülyének, nekem mindegy. :D
Nálunk 30-cal osztanak, akármennyi kredites is veszel fel, így szerintem elég nyilvánvaló, hogy kijöhet kettes alatti átlag is annak ellenére, hogy minimum kettesre vizsgázol mindenből.
Nem ELTE, SZTE. :)
Köszönöm neked is a választ! :)
Az átlagnál van ami (pl. az ösztöndíj) nem éri el a kettest, ha rosszul sikerültek a vizsgák, mert az egyeseket is beleszámolják. De a végén (mivel az egyeseket kijavítottad) csak az utolsó jegyet számolják bele.
SZE-seknek: szeptembertől már 6 sikertelen vizsga után is kiraknak, a 30 egyes mellett ezt is figyelik (forrás: dr. Író Béla legújabb nyilatkozata)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!