Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ha nem megyek el javítóvizsgár...

Ha nem megyek el javítóvizsgára, annak van valamilyen következménye?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy ez egyetemenként változhat, de már 5letem sincs, hogy hol kérdezzem meg. A tanárom elküldött a tanszéki főelőadóhoz, h tőle kérdezzem, végigtelefonáltam a TO-t is, de csak egy határozatlan 'nem tudom'-ot kaptam.

Az a helyzet, hogy teljesítettem egy kurzust (nem buktam meg), a jegyem be van írva az etr-be, viszont jelentkeztem UV-ra, javítás céljából. Időközben viszont közbe jött valami, így nem tudok elmenni. És mivel a szabályzat szerint a javítóvizsga jegye felülírja az első jegyet, most nem tudom, hogy mi van...a "nem jelent meg" ugyanis nem jegy, nem egyenlő az elégtelennel. Ilyenkor véglegesítik az előző jegyemet, vagy közlik szépen, hogy nem jelentem meg, elhagyott tanegység, csókolom?

Nagyon nem lenne mindegy :\

2011. jan. 26. 18:21
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Melyik suli? Hátha valaki tapasztalatból tudja.
2011. jan. 26. 18:28
 2/13 anonim ***** válasza:
Mindenképpen a tanárodat kell megkérdezned. Ő rajta áll a dolog.
2011. jan. 26. 18:28
 3/13 A kérdező kommentje:

ELTE.

A tanárom azt mondta, hogy ez az egyetem hatásköre, a tanszéki főelőadót kérdezzem...őt nem tudtam elérni, és sajnos holnap reggelig már elég h vszínű, h nem is fogok tudni...e-mailben sem kaptam választ :\

2011. jan. 26. 18:31
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha időn belül, vagy, akkor még te is le tudsz jelentkezni a vizsgáról, nem?

Ha nem, akkor a tanszéket, vagy a TO-t zaklasd, mert nekik még a jelentkezési időn túl is van joguk lejelentkeztetni. Szóval ne azzal menj oda, h mi lesz ha, hanem egy határozott kéréssel!

2011. jan. 26. 18:32
 5/13 A kérdező kommentje:

*elég vszínű, hogy nem is fogom tudni (még az előzőhöz..bocs, fáradt vagyok :D)

-----

A TO-t felhívtam, az egyik ügyintéző szintén azt mondta, hogy a főelőadóval beszéljek, hogy vegyenek le a vizsgalapról :\ Nem tudtam, hogy ezt ők is meg tudják tenni..holnap viszont már sajnos nem tudom őket elérni, nincsenek bent :\

Azért köszönöm.

2011. jan. 26. 18:39
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Megkapod a nem jelent meg-et, ami ugye 0, így az lesz a vége, hogy hiába szereztél érvényes jegyet korábban, mivel a javítóvizsga minden esetben felülírja a korábbit, nem lesz jegyed a félévre. Szedesd le magad a vizsgalapról az illetékessel.
2011. jan. 26. 18:59
 7/13 A kérdező kommentje:
És ha holnap reggel van a vizsga, ezt még reggel meg tudom tenni..? Mert ez nem tűnik túl valószínűnek :S
2011. jan. 26. 19:04
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Bemész, és addig vered a TO ajtaját, amíg kinyitják :D. Ha másképp nem megy, rájuk rúgod az ajtót :D.

Viccet félretéve, ne hagyd magad, menj, MINDENT próbálj meg. Nem tudom, hánykor nyithat a TO, hánykor lesz a vizsga, de jól mondják, a tanároknak, ügyintézőknek van jogosultságuk jelentkezési idő után lejelentkeztetni a vizsgáról.

Én január közepén azt hittem, Neptunon feljelentkeztem egy vizsgára, közben meg nem... És vizsga előtti nap este vettem észre, amikor megnéztem volna, hol írom... Nem voltam ideges, ááá dehogy :D. Annyi volt, hogy elmentem a vizsgára, tanárnak szóltam az elején, hogy elfelejtettem felvenni, abban a tudatban voltam, hogy felvettem a vizsgát. Tanár mondta, hogy rendben van, megírhatom, de akkor intézzem el magamnak, hogy utólag felvegyék. Másnap reggel TO-n elintéztem, mókás látni a vizsga időpontját és a jelentkezés időpontját (+1 nap :D) szinte egymás mellett :D.

2011. jan. 26. 20:15
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg személyesen lenne érdemesebb, mert telefonon sokkal könnyebben leráznak, mintha már ott vagy.
2011. jan. 26. 20:20
 10/13 A kérdező kommentje:

Rájuk rúgnám én szívesen, hidd el :DD Csak az a gond, hogy csütörtöki napon egyáltalán nincs ügyfélfogadás :(

No nem baj, próbálok beszélni a tanárral jegybeíráskor..., csak az a gond, hogy ő nem nagyon van képben (szerintem) ilyen téren, a jegyeinket sem ő kezeli, más írja be helyette, ezt viszont biztosra tudom...szóval nem ilyen egyszerű.

Nah mindegy, max szerzek orvosi igazolást...bár nem tudom, hogy az megteszi-e nekik.. és akkor gondolom az "igazoltan nem jelent meg" dolog már más tészta. Mondjuk még tapasztalatlan gólya vagyok ilyen téren :D

2011. jan. 26. 20:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!