Akik most érintettek az egyetemi továbbtanulásban!?
Szerintetek a mostani kormány nem gondol arra, hogy MI akiket most jól meg szop@tnak nem gondolják hogy mikor újraválasztás lesz, már mi is szavazhatunk? És hogy biztos hogy nem ők kerülnek majd hatalomra?
Vagy ez meg se fordult a fejükben, hogy több ezer szavazattól estek el?
Alig várom már az újraválasztást és remélem HA így bekerülök egyetemre az új kormány majd segít nekünk és enyhíti a jelenlegi rendeleteket...
17/L
Igen, az a problémám,hogy ennyivel csökkentették. Nem olyan szakra akarok menni ahol ilyen nagy a változás, csak az van hogy aki egyetemre akart menni pl pszichologiára és nem veszik fel mentőszaknak beírt egy infót, ahova felveszik, de egy humán beálítottságú emberből nem lesz egy pillanat alatt reálos, és majd kibukik,vagy átmegy egy fél év után másik szakra...és így akinek pl csak az infóhoz van érzéke nem kerül be...
És azt meg senki nem mondja,hogy jó na akkor én nem megyek egyetemre...meg a másik, hogy nem fogja fel mindenki,hogy aki bekerül és nem lesz diplomája, akkor vissza kell majd fizetni....csak ezt nem igazán fogják fel.... mert ez már teljesen új rendszer lesz....
Ezek a nagyon okos emberek! Én megértem a kérdezőt is, és azt is akinek a válasza 0%-os lett. A hülyék lesznek az egyetemeken, akiknek anyuci fizeti a tandíjat, de hármasra érettségiztek, ezek "tanulhatnak" mert ebből lesz pénz! A gazdag gyerekek tanulhatnak, aki meg 4 éven át keményen tanult, annak nem lesz meg a pontja, mivel az utolsó pár hónapban lőtte be a kormány a drasztikus csökkentést, még lehetőségük sincs már plusz pontokat szerezni a diákoknak. Gondolom azok mondják hogy sz.rnak az egészre, akik szakmunkások, vagy alapból nem tanulnak tovább. Némi szolidaritást tanúsítsatok már a másik felé. Én sajnálom a most érettségizetteket. A helyeket csökkenteni kellett, de nem ennyire. Bezzeg van olyan egyetem ahol a bölcsészkaron óriási mennyiségű államilagtámogatott hely van. Ezeket megtartják, holott épp ennek nincs értelme. Idézek a múltkori Educatios tüntetésről: “Félnek közgazdászokat és szociológusokat képezni, mert kiderülne, hogy a politikájuk egy csőd. Félnek jogászokat oktatni, mert azok számonkérnék a jogállam leépítését.”
De nem baj, a sok gazdag-buta tanuljon önköltségesen, hisz a kettes diplomájukkal úgy sem fognak érteni a szakmájukhoz.
Egy közgazdász- jogász hallgató
De a közgazdászok ugyanúgy tanulhatnak, csak önköltségen... Közgazdász ugyanúgy lesz. Máshogy állnék én is akkor a témához, ha minden formát csökkentettek volna. De így hülyék lesznek az egyetemen, hülye közgazdászok fognak kikerülni stb. Én is egyetemista vagyok, egyik szakon harmad éves másikon másod, de ettől függetlenül én belecsavarodnék ha 4-5 éves kemény tanulásomat nem ismernék el. Ami ugye csak középiskolában számít keménynek, mert egyetemen nyilván egy középiskolás anyag már megse kottyanna senkinek. Ha akkor, amikor én felvételiztem, akkor vezették volna be azt a rendszert, a pontom nem lett volna meg, mert akkor még nem volt nyelvvizsgám. Négyszázon felül voltam, most már az kevés... És most is soknak nincs, idő meg lehet épp nincs már letenni az érettségi miatt. :S
Ha meg csökkentik a keretszámot, egy évvel ezelőtt már be kellett volna jelenteni, hogy mindenki a céljának megfelelően feltudjon készülni.
"miért nem lehetett csak a következő évfolyamnak ezt megcsinálni?"
Kibújt a szög a zsákból, kis önző tini vagy, akit csak az érdekel, hogy saját magának mi a jó.grat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!