Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Jó középiskola Veszprém...

Jó középiskola Veszprém megyében? Vegyész vagy építész szeretnék lenni.

Figyelt kérdés
Jó középiskolát keresek Veszprém megyében esetleg még Székesfehérvár jöhet szóba. Vegyész vagy építész szeretnék lenni szóval ilyen reál tantárgyast keresnék.:D Köszi a segítséget.
2012. jan. 24. 21:57
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%
Ja és kedves kérdező, én csak ajánlani tudom a szakközepeket, de csak akkor, ha biztos vagy benne, hogy milyen irányban szeretnél majd továbbtanulni.
2012. febr. 11. 13:43
 12/28 anonim ***** válasza:
100%
Továbbá kedves szakközepes válaszoló említette a Táncsicsot is. Nos a Táncsics köztudottan a megye egyik legrosszabb iskolája, ahova azok járnak, akik vagy teljesen hülyék, vagy csesznek tanulni. OK, néha betéved pár szerencsétlen is, aki tényleg értelmes, és építész vagy építőmérnök szeretne lenni. ők lazán nulla tanulással kitűnők lesznek ott, de nem éri meg, egyrészt azért mert azt a kis plussz tudást két hónap alatt leadják egyetemen, amit egy szakközép adhat, másrészt pedig azért, mert nekik aztán végképp a Lovassy matek való a maga brutál matekjával és fizikájával. Továbbá arról ne is beszéljünk, hogy egy ilyen emberből, aki szakközépből megy egyetemre könnyen hatalmas szakbarbár lesz, aki a szakmáján kívül semmi máshoz nem ért. A gimi pedig ad egy alapműveltséget.
2012. febr. 11. 13:49
 13/28 anonim ***** válasza:
100%

nyugodtan belevághatsz :)

hát az építészetről én sem tudok valami sokat.

viszont mivel 7.-es vagy még van egy éved dönteni a kettő közül.

a legtöbben úgy vannak középiskola előtt, hogy nagyon sok minden érdekli őket és próbálnak olyan sorrendet felállítani, ami mindegyik érdeklődési körüknek megfelel, viszont szerintem inkább ki kellene választanod 2-3-at ami a legjobban érdekel (ahogy látom ezek az építészet és a vegyészet) és azokat megcélozni, mert így akárhova is vesznek fel olyan munkád lesz ha felnősz amit szeretsz csinálni, és ez nagyon fontos :)

az építészet nagyrészt fizika és matek alapú szakma, szóval ha azokat (főleg a fizikát) nem szereted akkor szerintem ne azt válaszd, mindjárt kitérek bővebben erre

a vegyészet pedig természetesen kémia és matek alapú :D

azt tudni kell, hogy a matek mindkét szakmánál "csak" másodlagos szerepű, szóval azért sokkal nagyobb részt tesz ki a fizika/kémia. viszont a természettudományokat (fizika,kémia,biosz) nem nagyon lehet elválasztani a matektól, mert a matek köti össze ezeket a tudományokat, az az alapjuk

az eddigiek alapján te pontosan olyan vagy mint én (tanulás szempontjából) :D általánosban én alig tanultam valamennyit, mindig az órán megértettem és megjegyeztem amit kellett, mégis 8. félévkor 4,1 volt az átlagom

az írások alapján szerintem te kreatív vagy, ami mind az építészetben mind a vegyészetben nagyon jól jön

ha a kémiával kapcsolatban már az elején nem az a reakciód, hogy "ezt minek kell tanulni?", akkor az egy jó jel :D legtöbben már az elején megutálják.

hát az nem kifejezés hogy izgalmas a kémia :D erről mesélni tudnék. sőt az ipariban szokott lenni nyílt nap, meg kémiai játszóház, ahol érdekes és látványos kísérleteket láthatsz, erről majd kérdezd meg a kémiatanárod meg az osztályfőnököd, mert tényleg érdemes eljönni :) (ráadásul tanítási időben van szóval még lógni is lehet :D)

én speciel azért is szeretem a kémiát, mert olyan dolgokkal foglalkozik amik az egész világegyetem működésének alapjai, és mivel írtad, hogy "ha tanulnék akkor a legjobbis lehetnék." akár kutató is lehetsz (ami a tudományos élet élvonala), és ha a saját épületeidet nem is, de kutatásaid publikációit láthatod neves folyóiratokban, sőt ha elég jó vagy beírhatod a neved a történelembe, ami szerintem legalább akkora dicsőség.

de ha téged ez annyira nem érdekel, akkor még mindig ott van a vegyipar gyakorlatibb, műszaki oldala, a gyógyszergyárak, kőolajfinomítók, és mindenféle vegyipari gyárak. ha el tudod képzelni magad felnőttként egy laborban dolgozni, vagy egy gyárat irányítani akkor ez mindenképpen neked való.

szerintem a középiskola előtti évedet töltsd azzal, hogy tájékozódsz erről a két szakmáról; kérdezz minnél többet, mert ahogy Einstein is mondta "A mindentudás kulcsa, hogy sosem szabad abbahagyni a kérdezést."

próbálj meg magadban rangsort felállítani a tantárgyak között, és úgy könnyebb lesz választani

az iskolajelölésről pedig: hát ez attól is függ, hogy hol laksz, de ha csak ez a kettő érdekel komolyabban, akkor szerintem Ipari vegyészet, és Táncsics építész. viszont a szüleid biztosan nem fognak beleegyezni, abba hogy csak kettő jelölj meg (tapasztalat :) ) szóval a végére majd rakj valami olyat ahova 100% hogy felvesznek (a biztonság kedvéért)

szerintem ebben az évben és jövőre törekedj arra, hogy minél jobb jegyeid legyenek, és akkor biztosan felvesznek oda ahova menni akarsz, és akkor nem is lesz szűkség a sor végén levőre :)

2012. febr. 11. 13:53
 14/28 anonim ***** válasza:
40%
Na akkor honnan veszem, hogy a szakközepek nem jók? Jogos kérdés. Húgom szakközépbe jár, a Közgázba. Az ő elmondása alapján nagyjából tisztában vagyok azzal, hogy milyen az oktatás egy szakközépben (nem jó), továbbá egyetemen még egyetlen olyan emberrel nem találkoztam, aki nem gimnáziumból jött volna, pedig sok embert ismerek, és sokat szoktam beszélgetni. Szóval kedves kérdező, én továbbra is azt mondom, ha egyetemre akarsz menni, akkor menj gimibe!
2012. febr. 11. 13:54
 15/28 anonim ***** válasza:
78%

Most komolyan azt mondod, hogy ha a húgod szakközépbe jár és rossz a színvonal, akkor mindenhol az? Nem nagy általánosítás ez egy kicsit? Ha már annyira okos vagy, ezt a következtetést igazán levonhatta volna. Na de, hogy megértsd egy egyszerű példa: Mi ugrik be elsőre, ha meghallod a magyar szót? A gulyásleves. És minden magyar minden nap gulyáslevest eszik?

Nem! Ez egy általánosítás, amit te is csináltál az előbb.

És nálunk (szakközép) az osztály 80%-a egyetemre jár. Nem kell ilyen szűk látókörűnek lenni...

2012. febr. 11. 14:02
 16/28 anonim ***** válasza:
91%

13:54 ne téveszd össze a közgazdaságtant a ténylegesen műszaki szakmákkal.

kiváncsi lennék hogy áll helyt egy gimis mondjuk BME gépészmérnök szakán

a gimi általános alapműveltséget ad? és ez inkább úgy mondanám, hogy minden közismereti tantárgyból tanulnak egy keveset, amivel semmire nem mennek. egyedül a nyelvi előkészítőnek van értelme, de azt meg megtanulhatod nyelviskolában is

Kedves orvoshallgató

"ha gimibe mész, akkor az ilyen hirtelen váltásoknak nincs sok következménye, mert minden tantárgyat egyformán magas színvonalon oktatnak, ez egy szakközépről nem mondható el."

teljesen egyetértek, ugyanis tökmindegy hogy mozgókép vagy média szakra mész vagy szabadbölcsészetre, az is igaz hogy a hirtelen váltásoknak nincs következménye, sőt még az utolsó mondat, is mivel a gimikben már csak abból adódóan is, hogy sok féle tantárgyat tanítanak, mindre kevesebb idő jut, így mindegyik egy egységesen közepes színvonalon marad

viszont szakközépben a szakmai tantárgyakra fókuszálnak már első évtől, és így az ott végzettek nem "szakbarbárok" lesznek szakértők. tanuld meg a különbséget

az általános műveltségről meg annyit, hogy ha neked ahhoz iskola kell, meg ha ez a legnagyobb horderejű hozzáfűznivalód az iskoláddal szemben akkor menj vissza az ókori hellászba és tanulj filozófiát

2012. febr. 11. 14:04
 17/28 anonim ***** válasza:
100%

14:02 teljesen igazad van

és sajnos a legtöbb gimis osztályba belenevelik ezt az arroganciát, főleg a lovassy-ban és a kéttannyelvűben

a legtöbb gimis lenézi a szakközepeseket, csak azért mert...miért is? mert nekik középiskola végére van 2 középfokújuk? vagy mert bámikor idéznek Ptolemaiosztól?

kedves orvostanhallgató elmagyaráznád miért tartod ilyen kevésre a szakközepeket?

2012. febr. 11. 14:07
 18/28 anonim ***** válasza:
100%

Itt az ideje rövidre zárni ezt a vitát, mert eléggé elkalandoztunk a kérdéstől. Aki általános műveltségre vágyik, az menjen gimnáziumba, a gyakorlatiasabbakat, akiket a természettudományok érdekelnek meg menjenek szakközépbe. Az általánosításnak nincs értelme mert nagyban sajnos nem mindenki olyan iskolát választ 14 évesen ami számára tökéletes, sokan pályát tévesztenek, ezért aközépiskolás és egyetemi diákokat nincs értelme az iskoláik alapján megítélni, bár tény, hogy egy iskola tanulóiban mindig sok közös vonás van.

Egy a lényeg, hogy mindenki olyan szakmát válasszon amit élete végéig művelni tud a megfelelő szinten.

2012. febr. 11. 14:14
 19/28 anonim ***** válasza:
100%
Így van! Egyik tanárom mondta, hogy a gimnáziumokban gépeket, más sulikban pedig EMBERT nevelnek! Jól szemlétei ezt az "orvostan hallgató".
2012. febr. 11. 14:15
 20/28 anonim ***** válasza:
10%

[link]

Ehhez a vitához ennyit fűznék hozzá. Hopsz az Ipari és a Táncsics rajta sincs a listán... Olyan rosszak eszerint, hogy nem fértek rá, pedig még a Közgáz, amiről tudom, hogy rossz is rajtra van. Részemről a vitát lezártam. A kedves kérdező majd eldönti, hogy kinek akar hinni. Szerintem szakközépbe egy jó képességű embernek tök felesleges menni, mert csak az idejét pazarolja. Ami a tudás színvonalát illeti egy szakközép egy témában talán eléri a gimnázium színvonalát, a vegyészeti, nyilván kémiában, de a többiben csúfosan alulmarad. Ami pedig gép mivoltomat illeti, hmmm lehet, attól függ, hogy ez mit jelent, hogy széleskörű a műveltségem, és tudok normálisan viselkedni, akkor vállalom, gép vagyok.

2012. febr. 11. 14:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!