Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Hallgatói jogviszony megszűnte...

Hallgatói jogviszony megszűntetése?

Figyelt kérdés
Ha jártam egy főiskolára 3 évet, és minden tárgy teljesítve van szinte, de én megszüntetem a hallgatói jogviszonyomat, akkor késöbb folytathatom/ befejezhetem ugyanazon a főiskolán a tanulmányaimat mondjuk 2 év mulva?
2012. jan. 11. 12:26
 1/3 anonim ***** válasza:

Igen, ha újra felvételizel és elismerteted a tárgyaid. De nagy butaság lenne. Egyrészt csökkentették a felvehető diákok számát tehát egyáltalán nem biztos, hogy újra felvesznek. Másrészt akkor egy csomó új szabály vonatkozna rád, amik hátrányosan érintenek (pl. a röghöz kötés). Harmadrészt nem tudhatod, mikor hoznak olyan rendeletet (volt már róla szó), hogy ha felvettek egy szakra és nem végezted el, nem felvételizhetsz oda újra.

Inkább halassz. Két évet lehet halasztani, ha jó okod van rá. A jelenlegi helyzetben félbehagyni az egyetemet borzasztóan kockázatos.

2012. jan. 11. 12:38
 2/3 A kérdező kommentje:
Nem csak 2 FÉL évet lehet halasztani egybefüggően, utána el kell kezdeni egy félévet?
2012. jan. 11. 12:48
 3/3 A kérdező kommentje:
Ja, amugy köszi a választ igy hogy belegondolok, teljesen igazad van!!
2012. jan. 11. 12:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!