Corvinus vagy BGF?
én BGF-PSZFre járok. Nem ide szerettem volna, hanem a Corvinusra de oda sajnos nem vettek fel államira.
Nem bántam meg hogy ezt választottam a Corvinus fizetős helyett.
Szerintem korrektek a tanárok, a zhk illetve a vizsgák is azok voltak. Azt kérték számon amit leadtak. Legalábbis nekem ez a tapasztalatom 1 félév után.
Sokkal jobb, mint vártam, Először nagyon nem örültem hogy ide kell jönnöm de szerencsére nagyot csalódtam pozitívan...
Nagyon sok munkáltatóval, nagy multikkal van kapcsolatban a PSZF, tömik pénzzel a multik. Elég jó a suli felszereltsége bár a Corvinus jobban néz ki meg több a nemzetközi lehetőség.
az elmúlt félévben legalább 3 cég jött ide tesztet íratni a felsőbbévesekkel, potenciális szakmai gyakornokokat keresve... Nagyon megelpődtem hogy ilyen sok melólehetőség van, de persze a jóknak, a legjobbaknak, nem azoknak akik 4-5 éve alatt még nem végezték el a sulit és csak bukdácsolnak.
Könyvelő, könyvvizsgáló cégek, bankok stb. hadd említsem meg a Deloitte-ot, a PwC-t, a Cib bankot, Process Solutions, Ernst & Young, stb... Lehet neked ezek a nevek ismeretlenek, ajánlom hogy guglizd ki őket... Nagy nevek ezek a szakmában!
Tehát bekerülni Corvinusra nehezebb a ponthatárok miatt. Bentmaradásra nem tudok viszonyítani mivel oda nem jártam, de a peltyka szerint oda csak bekerülni nehéz.. Hát én ezt nem hiszem el de lehet így van.
BGFen bentmaradni bentlehet, de nagyon kevesen végeznek 3.5 év alatt... A diákok nagy %-a 4-5-6 év alatt végzi el, mert sok a csúszós tantárgy, és azok elég nehezek, még tanulással is. Én egyelőre jól állok ,de sokat kell tanulni ahhoz hogy jobbak legyenek a jegyeid.. :) De sztem megéri :)
A Corvinus közgazdasági és üzleti képzései 75 helyet kaptak. Azért a 250hez képest jó arány...
De egyébként viszont iszonyat kevés, szakonként max 10-20 ember.
A ponthatárokat a legnépszerűbb szakokra 495 felé jósolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!