Van olyan közöttetek, aki BME-ről Corvinusra ment át vagy fordítva?
Én most a BME vezetés és szervezés mesterképzésére járok és olyan emberre lenne szükségem, akinek mindkét egyetemről van tapasztalata.
Ami leginkább érdekelne, hogy mennyire érezted őket nehéznek egymáshoz képest? Én a BME-n épp vért izzadok a tantárgyakkal és megfordult a fejemben a váltás lehetősége..
Főleg, ha a munkaerőpiacon úgy is le fogják szarni, hogy mely neves egyetemen tanultam sok használhatatlan baromságot...
Óóó nem is hittem, hogy írni fog egy ilyen ember :) köszi
volt egy ilyen sanda gyanúm, hogy ez lehet a helyzet, amit írtál..
Most nem tudom mit csináljak.. hogy szenvedjem-e végig ezt a 1,5 évet, ami hátra van, vagy megéri átmenni... :S
Na meg még az is egy szép tortúra, utána járni, hogy milyen feltételekkel vennének át..
Igen, GTK-hoz tartozik...
Azt olvastam most a Corvinus honlapján (2010-es bejegyzés), hogy 3,0-val vesznek át... nekem az most azt jelentené, hogy a hátralévő vizsgáimat 4-es 5-ösre kellene teljesítenem.. ami mission impossible, örülünk, ha görbül.. de azért majd bepróbálkozom egy kérvénnyel, meg belehúzok a tanulásba azért (nem mintha eddig nem ezt tettem volna..), aztán majdcsak lesz valahogy... max elküldenek és szívok itt tovább.. mit nekem!
Diplomával először felvételiztem BME nemzetközi alapra, utána pedig BME vezetés és szervezés mesterre, párhuzamosan... utáltam, nem is, inkább rühelltem. Az alapszak még elment, de az Msc... Ebben a félévben jelentkeztem Corvinusra, abból indultam ki, hogy minden jobb, mint a BME, de a Corvinus, nem akarok nyálas lenni, vagy ömlengeni, de varázslatos, pont az amire vártam. Marha nehéz bejutni, a végén már én is majd lerágtam az ujjaimat, hogy mi van, ha nem lesz elég a pont, mégis sikerült! Minden órán gyakorlat van, az elméletet olyan szinten veszik komolyan, hogy a tézisek amelyek a tankönyvben szerepelnek szentírások, viszont nem vesznek el a részletekben, hogy például milyen alapú volt a rétestészta az xy oldalon említett példában... Szóval menekülj, fuss! Mellesleg még mindig a Corvinus a közgáz, a BME-t pedig hagyjuk meg a mérnököknek.
Még egy dolog, én azt tapasztaltam, hogy BME-n nem csak a mérnökök utálják a közgazdászokat, de a közgazdászok is egymást!!! Ez pedig szerintem totál gusztustalan. Szólottam, uff! Lehet támadni, nekem ez volt a tapasztalatom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!