CORVINUSOS DIÁKOK! Lassan eljön az egyetemi választás ideje. Mesélnétek a sulitokról? Milyen szakon vagytok? Bővebben lent
nem akarlak elkeseríteni, de tavaly 4900 főt vettek fel államira az országban, és a corvinuson a ponthatárok így voltak 450 felett.
idén 250 állami helyen osztozik 27 gazdasági fősuli/egyetem.
Így kb 90%os biztossággal mondom h a corvinusra idén 490 pont (500at is megkockáztatom) alatt nem lehet bejutni...
Utolsó: a ponthatár meghatározás nem lobbizás kérdése.
Egyszerűen egy számítógép dobja ki kb az adatokat. Van X hely ahova fel lehet venni embert, és addig viszik le a pontokat, ahol ezt az X-et eléri. Ha véletlen olyan ponthatárhoz jutnak, ahol ezt az X et durván túllépné a felvettek száma, akkor eggyel felé húzzák.
Kérdező: jó érettségi felkészüléssel jutottam be. :P
Gazdaságelemzésre járok, így itt a legnehezebb a matek. Nekem tetszik ez a szak, én max ide, vagy Pénzügy és számvitelre mennék, ahogy teszem is azt jelenleg.
Én amikor jelentkeztem tavaly, nagyon sok statisztiákat olvastam. Találtam olyat, hogy a corvinsura bejutottak pontszámai... És szakonként legalább 15-20 ember maximális 480 ponttal jutott be.
Idén is biztos lesznek jópáran akik 500at teljesítenek, de legalább 495öt... :)
és ők biztosan Corvinusra fognak jelentkezni, mármint akiket ez az irány érdekel.. És 250 helyből még ha sokat kap a Corvinus, akkor se elehet ahhoz hogy 470 körül "alulmaradjon" a ponthatár...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!