Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » 100 embert vesznek fel jogra...

100 embert vesznek fel jogra államilag támogatott képzésre?

Figyelt kérdés
100 embert vesznek az egész országban összesen? Tehát iskolánként 20 ember? Mivel van a Debreceni,Miskolci,Szegedi egyetem,ELTE,Pázmány. Jól értelmeztem??? Ha igen akkor ez nagyon durva...
2012. jan. 5. 23:01
 1/10 anonim ***** válasza:
Igen, csak ennyit. És nem egyenlően fog eloszlani, lehet hogy lesz olyan egyetem, ahova nem vesznek fel államit. Jogászból sok van, ezt már rég meg kellett volna lépni. Én is a jogra megyek, de ki tudom fizetni a képzés költségét, meg amúgy is a jog nekem régi vágyam volt, de előtte elvégeztem egy piacképesebb szakot.
2012. jan. 5. 23:03
 2/10 anonim ***** válasza:
SZE-n (Széchenyi István Egyetem, Győr) is van jogász képzés :)
2012. jan. 5. 23:08
 3/10 anonim ***** válasza:

ez valamilyen új szabály?

más szakokat is érint?

hol lehet utánanézni?

2012. jan. 5. 23:46
 4/10 anonim válasza:
jól teszik és még ez is sok
2012. jan. 5. 23:57
 5/10 anonim ***** válasza:

[link]

Gazdaságtudományi terület: a tavalyi 4200 főt lecsökkentették 250 főre...felháborítónak tartom.

2012. jan. 6. 07:52
 6/10 anonim ***** válasza:

"Gazdaságtudományi terület: a tavalyi 4200 főt lecsökkentették 250 főre...felháborítónak tartom."

Szerintem nem az a felháborító, hogy lecsökkentették, hanem az, hogy már 2012-re is érvényes. Ennek csak a következő évfolyamot szabadna érintenie, mert aki úgy készült idén, hogy ő megy közgázra, az most szív.

Mindezek ellenére én egyetértek a csökkentéssel, jogásszal és közgazdásszal Dunát lehetne rekeszteni, ráadásul, mint az ország kazdasági helyzete is mutatja, amiről jogászok és közgazdászok tehetnek, mivel a politikusok zömmel belőlük kerülnek ki, a képzés eddig is elég trágya volt.

2012. jan. 6. 13:34
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Én is már kiskorom óta jogász szeretnék lenni,nem fogok lemondani róla semmi pénzért! :)
2012. jan. 6. 16:22
 8/10 anonim válasza:

Szervusz!

Január 19,.-én lett az oktatási államtitkárság által kiküldve a 100 állami jogász hely elosztása, mi szerint az ELTE 50-et kap, míg a Pázmány is 50-et kap. A vidéki egyetemek jogi karain tehát nem lesz államilag finanszírozott hely, viszont a Pázmány jogi karán, a képzés költségtérítéseseknek 2012/2013-as tanévtől 225.000Ft/szemeszter lesz.

Várunk szeretettel szombaton, tehát ma az Educatio kiállításra!!

Minden egyéb felmerülő kérdésekre szívesen válaszolunk!

Pázmány Jog és államtudományi Kar

Hallgatói Önkormányzata

2012. jan. 21. 00:46
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :)
2012. jan. 22. 14:44
 10/10 anonim válasza:

Szervusz!

Holnap (2012.jan.26) tartja a a Pázmány Péter katolikus Egyetem, Jog- és államtudományi Kara Nyíltnapját.

1088 Budapest, Szentkirályi utca 28-30.

2012. január 26. (csütörtök) 10 óra

[link]

Szép estét!

2012. jan. 25. 22:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!