Mi van akkor, ha aktiv féléven vagyok, de nem jarok be és vizsgakra sem megyek el? Elveszik az allamilag tamogatott félévem?
Figyelt kérdés
A diakigazolvany miatt tennék igy,mert közben külföldre utazom2011. dec. 7. 12:40
1/3 anonim válasza:
Ha fel se veszel tárgyat, akkor igen. Bár nem vagyok benne biztos, hogy nem dobnak át passzívra, ha nem veszel fel semmit. Viszont ha vannak felvéve tárgyaid, akkor azok után a bukott krediteket ki kell fizetned.
2/3 anonim válasza:
Megéri? Szerintem olcsóbb, ha passzívra teszed magad, és így megmarad egy államilag támogatott féléved.
3/3 anonim válasza:
Ha nem veszel fel tárgyat, valószínűleg passzív féléved lesz.
Ha elbukod az összes tárgyadat, az súlyos következményekkel járhat (pl. kieshetsz az egyetemről, ha ez több lesz, mint 10, vagy ahány az egyetemen a szabály)
Bizonyos egyetemeken az aktív félévet utólag egy ideig még lehet "töröltetni", de általában ez is azt jelenti, hogy elvesztesz egy félévet finanszírozás szempontjából, igaz, bukott tárgyak nélkül.
Azt kell mérlegelni, hogy jók a diákkedvezmények, de nem hozzák vissza mondjuk egy félév költségtérítés árát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!