Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mi számít bele a 12 féléves...

Mi számít bele a 12 féléves államilag támogatott képzési időbe? (részletek lent)

Figyelt kérdés

2005 szeptemberében elkezdtem egy 2 éves (4 féléves) felsőfokú, OKJ-s képzést, ami helyileg egy vidéki középiskolában volt, de a Budapesti Corvinus Egyetem szervezte. Sikeresen teljesítettem ezt a képzést, ezután csúszás nélkül elvégeztem egy gazdálkodási alapszakot államilag finanszírozott formában nappali tagozaton, amelynek képzési ideje 7 félév. Idén szeptemberben felvételt nyertem egy egyetem levelező munkarendű mesterképzésére államilag finanszírozott formában.

Azt hallottam, hogy a 12 félévbe beleszámít az elvégzett felsőfokú szakképzés is. Ez alapján akkor nekem 4+7=11 félévem lett elhasználva, vagyis a mesterszak 4 félévéből csak az elsőt végezhetem államilag finanszírozott formában.

Az egyetem viszont semmiféle értesítést nem küldött, hogy következő félévtől költségtérítést kellene fizetnem. Szerintetek ilyenkor mi a teendő?

Köszönöm előre is a válaszokat!

2011. dec. 11. 15:51
 1/4 anonim ***** válasza:
Meg kell kérdezni a TO-n. De én is gy tudom, hogy azok a felsőfokú szakképestések beleszámítanak, amiket felsőoktatási intézmény hirdet meg.
2011. dec. 11. 18:23
 2/4 anonim ***** válasza:

Azt kellene tisztázni,, hogy az a 4 féléves ojk-s képzés biztosan felsőfokú szakképzés-e. Felvi-n fent van e stb...

A neptunban elvileg látnod kéne hogy hanyadik félévnél tartassz.

Az egyetem nem fog semmiféle értesítőt küldeni, csak ha már a 13. félévbe léptél akkor kb 1 hónap múlva (tehát ha ez őszre esik szept végén, ha tavaszi félévre akkor feb végén) szépen küld neptunban egy üzenetet, hogy átsorolva államiról költségtérítésesre majd nemsokára jön egy újabb üzenet hogy be kell fizetni x ezer ft-ot.

2011. dec. 11. 21:02
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Neptunban sajnos nem látok ilyesmit, hogy hány államilag finanszírozott félévem lett elhasználva. Amúgy a 2 éves szakképesítésem biztos hogy felsőfokú. De valóban az lesz a legtisztább, ha TO-n megkérdezem.

2011. dec. 12. 17:04
 4/4 anonim ***** válasza:

esetleg onnan lehetne tudni, hogy a leckekönyvben a félévek megvannak sorszámozva vagy neptunban is.

Mint írtam, a költségtérítésről csak akkor fognak tájékoztatni ha már beléptél a félévbe , most még nem fognak hogy a köv félévben ktg-es leszel, hiszen még be sem iratkoztál arra a félévre!

A to-n biztos fognak tudni válaszolni!

2011. dec. 12. 17:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!