Van itt mas is rajtam kivul, aki tart a tandijtol es a roghozkotestol es esetleg ettol teszi fuggove, hogy itt kezdi a tanulmanyait vagy sem?
szomorú,hogy azok akik ezeket a törvényeket hozzák,ücsörögnek a székükben a diplomáikkal,és egy legyintésre belegondolás nélkül ilyen döntéseket hoznak. én elhiszem,hogy ők kipengetik a gyerekeik után a tandíjat,de egy átlag szülő..? én NEM fogok felvenni diákhitel ha szakad akkor se,nem akarok már 19 évesen hitellel élni,úgy, hogy munkám házam,voltaképpen SEMMIM nincs. kikerülök az egyetemről "röghözkötve".. előre látom 10-15 évig fizetném ebből a fizetésből a diákhitelt,úgy, hogy még mindig nincs SEMMIM.
én úgy vagyok vele,hogy megpróbálom, ha viszont külföldre megyek akkor abból a fizuból kifizetem a tandíjat utólag. ha mégis maradok itt,akkor nem lesz adósságom. viszont ha nem vesznek fel államira,akkor nem megyek. következő jelentkezéshez nézek külföldi egyetemeket (Glasgow nekem nagyon szimpatikus),és teszek ott egy próbát. hiányozna a családom,az ország, persze, de nem én lehetetlenítettem el az életet itt..
Értem:) Külföld számomra 100 %, nagyon szeretnék világot látni:D USA meg "nagy szerelem" már nem is tudom hány éve.Külföldön meg még sehol sem voltam, úgyhogy remélem 5-6 év múlva kimehetek, de Anglia is érdekel.:)
Neked akkor a skandináv országok?:) Azon belül egyébként melyik állam? Ismerősöm Dániába költözött ki, ott ugye ingyenes az oktatás, csak maga az élet drága.:S
Finnországot is néztem, de olyan horribilis árakat láttam, hogy inkább elvetettem.:D
Nekem Debrecen a legközelebbi, de az is úgy, hogy max 2 hetente , de inkább havi 1 hazalátogatás lesz. Rossz lesz ebből a szempontból. Pécs meg még inkább, ott jó ha félévbe egyszer hazajutok.:D
Anya is emiatt nem akarja az ápolóit, amit írtál. Nagy munka lesz eldönteni.:S
Amúgy a helyedben én kimennék, oké könnyű innen mondani.:)
De amit írtál az ezt mondatja velem.:)
Végezetül pedig BÚÉK és sikeres felvételit nekünk:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!