Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Van itt mas is rajtam kivul,...

Van itt mas is rajtam kivul, aki tart a tandijtol es a roghozkotestol es esetleg ettol teszi fuggove, hogy itt kezdi a tanulmanyait vagy sem?

Figyelt kérdés
Milyen szakra mennetek? Hany evesek vagytok? Itt megoszthatjuk egymassal felelmeinket es gondolatainkat.:) Annyira ossze-vissza van minden, hogy tobb szem tobbet lat alapon, hatha egyutt tobbre jutunk, mert en mar nem latom azt ezt az egeszet. Allitolag azt mar megszavaztak,hogy lesz teljes meg reszosztondijas tanulo, de ha igen ez mikortol lep eletbe? Itt nem ervenyes a 2 ev,ha jol tudom, mert az a felveteli kovetelmenyeknel el.
2011. dec. 30. 18:05
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Elvileg a most kezdokkel, de meg nincs rogzitve, es bizony sokan szeretnek,hogy mar a kepzesben resztvevokre is ervenyes legyen. Akkor se kell nyavajogni, sokszor volt ra pelda, hogy visszafele modositottak egy torvenyt, hat akkor en is ezt mondom. Egyebkent en Skandinaviaba mennek, kepzeld lenne eselyem,kint van a fel csaladom, nem kerulne nekem milliokba ott elni sem, mert van, aki oda adozik, igy egyszerubb az elet. Nem egy Harvard, de hogy a magyar orvosikat veri az fix. Meg se mennek ki szivesen. Azt meg vegkepp honnan veszed, hogy nem lenne penzunk kifizetni,ha akarnank? Az mas kerdes, hogy ezert a szinvonalert nem biztos,hogy sokan fizetnenek. Megis Magyarorszag a HAZAM en ezert maradnek, nem masert! Aki a temaban erdemlegesen szol hozza, az nyugodtan irjon, aki meg oltogatni jon az inkabb ne, arra ott a politika forum eljetek ott ki magatatok!:)
2011. dec. 31. 10:00
 12/22 A kérdező kommentje:
Kedves 20 eves lany, te milyen szakra mennel? Ha megnezzuk, hogy mar en is evvesztes vagyok, 0.-os voltam, akkor ez az 5 (esetemben 6 ev sok), bar en nem feltetlenul szeretnek elmenni mashol elni, csak egy kis tapasztalat max, nekem inkabb elvi gondjaim vannak a roghozkotessel. Magyarul en nem fogom magam roghoz kotni. Ha ebbe belemegyunk, akkor onnantol kezdve mar mindenbe.
2011. dec. 31. 10:02
 13/22 A kérdező kommentje:
Ti mennyiben erzitek ugy, hogy ez az esz es a sziv harca? Kicsit koltoi voltam, de nalam nem a bejutas, inkabb ez okozza a dilemmat. Maradnek, mert minden ide kot, es meg nem erzem ra magam erettnek, hogy kimenjek esetleg kesobb...viszont mennek, mert az esszeruseg meg amellett szol.
2011. dec. 31. 10:14
 14/22 anonim ***** válasza:

Gyógyszerész szeretnék lenni:) Igen, én is évvesztes vagyok :S Nekem is ez volt a "rémisztő", hogy 30 éves koromig Mo-hoz lennék kötve. De ez a 20 éves opció tetszik, persze az lenne a jó szerintem, ha nem lenne semmiféle ilyen korlátozás. Pár év külföld után úgyis hazajövök és visszaforgatom Mo-nak a pénzt. Nagyon nem jó ez a helyzet most.

Még a felvehetők számára várok, de csaknem fogják az eü-s szakra felvehetők számát csökkenteni.

Azt meg ha jól tudom január vége felé hirdetik meg.:S

2011. dec. 31. 11:07
 15/22 A kérdező kommentje:
En azt olvastam, hogy csokkentik, ezen en is meglepodtem, de szinte minden szakon csokkentik, sajnos eu-ben is elvileg:S, ne legyen igazam, de ez ilyen tervezet volt, ahol azzal indokoltak,hogy mindenhol csokkentik,ezert nem lehet kivetel az egeszsegugy sem. De ha hiany van, akkor nem ertem...na se baj!1 Amugy ez a 20ev azert nem lenne jo,mert ha kozben tortenik valami,vagy beleszeretsz kulfoldon valakibe,akkor mi van?:) Na,ez csak tulbonyolitas, nyilvan,ha le kellene dolgozni, szerintem erdemes elobb ledolgozni,hogy utana "szabadulhasson" az ember, de akkor meg 30-40evesen nincs sok ertelme kimenni,forditva meg kockazatos,ha esetleg az ember nem tudna/szeretne visszajonni. Most mind itt maradnank,de ki tudja mit hoz az elet...Utolso, te melyik varosba jelentkezel,ha jelentkezel? Es ha nem jelentkezel,akkor merre mennel tovabb?
2011. dec. 31. 11:12
 16/22 anonim ***** válasza:

Akkor valahogy elkerülte a figyelmemet ez,hogy az eü-s szakokra felvehetőket csökkentik. :/ Ajajj:D Csak az maradt meg, hogy a műszaki, term.tudományos képzéseket erősítik -pont ami nem érdekel.:D

Hát igen,kiszámíthatatlan lenne ez a külföld azért.:D:D

Én is úgy vagyok, hogy szeretek azért itt lenni a család miatt, szóval hiába kóstolnék bele a külföldi létbe csak hazajönnék:) Mondom ezt most.:D Rossz még így az ismeretlenbe tapogatózni. Meg azt elképzelni, hogy beiratkozáskor az arcomba nyomnak egy ilyen szerződést.

Szerintem 2 helyet írok ( DE, PTE) de még gondolkodom. Amin nem tudok dönteni, hogy mi legyen a másik szak...

Nem akarok mást csak ezt:D De kell valami vészterv.

Ápolót akartam , de amikor anya meghallotta majdnem elájult:DD Nagyon nem szeretné. Úgyhogy most gondolkodóban vagyok.:D És te melyik egyetemet fogod beírni?:) B terved van? Bár írtad,hogy a bejutással nem lesz gondod:) Érettségiket akkor már letudtad?

Én nem,úgyhogy ezen is van mit aggódnom.:D

És a skandináv ország nyelvét milyen szinten beszéled?Vagy angolul tanulnál?

2011. dec. 31. 12:36
 17/22 anonim ***** válasza:

Olvasom, hogy a fél családod ott él,akkor gondolom felsőfokon beszélsz:)

Az angolt meg nem tudom honnan vettem.:/

Ennyi javítást írnék.:D

2011. dec. 31. 12:38
 18/22 anonim ***** válasza:

Azt visszaható hatályú törvényalkotásnak hívják, és az ilyenre vannak garanciák, de most nem fogok 511 oldalas jogelméleti dolgokba belemenni, ahogy leírtam képzési szerződést nem most fognak kötni és nem azokkal, akik már tanulnak.

Mint írtam, a törvényt olvastam, abba van benne, te is utána tudsz nézni, de ezek szerint baj van a szövegértéseddel is.

2011. dec. 31. 12:46
 19/22 A kérdező kommentje:
En ugy ertettem, hogy nem biztos,hogy elsore bejutok, de ha nem elsore majd masodszorra, ettol nem tartok, mert en tudom,hogy csak ezt akarom csinalni es elobb vagy utobb (persze jobb lenne elobb) biztos bejutok (felteve, ha nem lesz ilyen szerzodes). En a SOTE-t jelolom, mert az van kozel, valoszinuleg videket is jelolok majd, de en meg oda se szivesen mennek, mert szeretnek otthon lakni, nekem az nagy segitseg lenne, lelkileg is. Nem beszelem a nyelvet, de ha minden kotel szakad kihagyok 2 evet es beszelni fogom.:) Anyum testvere meg az o csaladja lakik kint, hozzajuk mehetnek, igy megoldodna a lakhatasi gond, mert ott kb 200 ezer korul megy egy pici lakas.:S Kollegiumok meg szinte csak Kelet-Europaban vannak, amik vannak azok se kimondottan egyetemi kollegiumok es az araik azonosak egy gazon araval, akkor meg miert ne lakna mar az ember egyedul? Angolul sajnos nem lehet tanulni, 1-2 kozgaz szak van angolul, de az is olyan, amilyen...A legjobb kepzesek az orszag adott nyelven folynak. Ha kulfoldre mennel,akkor hova? Nalad realis, hogy kimesz vagy csak nagyon gondolat szintjen mozog ez? Nalam ez ugy nez ki, hogy azt mondtak a szuleim dontsem el,hogy itt maradok,vagy kimegyek mar most nyelvet tanulni,aztan majd felvetelizni. B terven is gondolkodtam regebben, nem nezem le az apolokat,de az szerintem teljesen masmilyen beallitottsagu embert igenyel,mint az orvosi, leszamitva persze, hogy oda is kell hivatastudat, de en lattam/tapasztaltam,hogy milyen az a munka,es az nem nekem valo. Szerintem fizikailag farasztobb, es tenyleg ok vegzik el a dolgok "piszkos" reszet. Valamint en inkabb szeretek egy temaban nagyon elmerulni, tehat a dolgok tudomanyosabb oldala vonz. Nalam max a gyogyszereszet szerepel vesztervkent, mert az is erdekel, de nem hiszem, hogy jo ilyesmin gondolkodni, mert ha mar ennyi energiat fektet bele az ember, akkor az legyen celiranyos es ha nem sikerul,akkor ujra. Persze nem lehet a vegtelensegig varni.
2011. dec. 31. 12:48
 20/22 A kérdező kommentje:
Egyebkent az uj tervezet szerint a muszakit is csokkentik,pont amiatt,mert egysegesen kell csokkenteni, ezert nem ertem ezt az egeszet.:D Na, de meg semmi se biztos.
2011. dec. 31. 12:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!