Van itt mas is rajtam kivul, aki tart a tandijtol es a roghozkotestol es esetleg ettol teszi fuggove, hogy itt kezdi a tanulmanyait vagy sem?
Igen, erről én is hallottam, hogy az orvosin majdnem 4 millió lesz. Itt is van egy táblázat, és erről nézegettem:
Őszintén szólva én félelemmel kísérem a törvénnyel kapcsolatos híreket. :S Ugyan nem orvosira, de más drága eü-s szakra szeretnék bejutni, esélyem sincs kicsengetni a milliókat, de 2-3 évet szeretnék külföldön élni, tapasztalatokat szerezni stb.
Voltak olyan hírek, hogy diploma után annyi évet , amennyi a képzés felölelt itthon kell dolgozni vagy ugye kifizetni az árat. Nem nagyon tetszett az ötlet, na de ha ez az ára akkor jó. Nem tudom -e , hogy konkrétum már- nem találom a cikket ,pedig vagy 10 perce keresem :D- diploma megszerzése után 20 éven belül kell adott évet itthon dolgozni. Ez már sokkal jobban hangzik.
Nem ?:D
20L
Mindenki fenyeget itt másokat, hogy külföldre fog járni egyetemre, hát hajrá.
Külföldön ausztriát és skóciát leszámítva (ami elérhető közelségben van) szinte mindenhol van tandíj, és sokkal drágább, mint amit valaki itt linkelt az előzetes kalkuláció alapján.
Másrészt nagy külföldi egyetemekre úgyse fogtok bejutni, mert nem kelletek külföldnek, van tőletek sokkal jobb külföldi diák, akinek pénze is van, nyilván a hazai és pénzesebb diákokat részesítik előnyben. Vagy marad valami alja fősuli, de azért meg minek fizetni?
Igen, lecsökkentik az államis helyeket, érdekes módon eddig mindenki nyávogott, hogy milyen sok gyökér diplomás van, és miért képezzük ezt az állam pénzén, most meg az a baj, ha tenni akarnak ellene. Vicces...
Be lehet kerülni államisra, csak kicsit több pont kell majd, ezért meg tanulni kell és küzdeni, ezek szerint már elmúltak azok az idők, amikor 50%-os közép érettségikkel jutottak be az emberek államira...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!