Milyen a jó mérnök? Azonkívül, h ért a matekhoz.
mérnökök csak azt hiszik, hogy értenek a matekhoz...
(egy matematikus)
Aha jó. Kedves utolsó én tudok olyan egyetemet, főiskolát ahol egy sima mérnök kenterbever egy ott tanuló vagy végzett matematikust, persze csak a közös témakörökben. Sőt nem biztos, hogy pl egy BME-s matekot egyik-másik matematikus meg tudna csinálni (most szintén gagyibb főiskolán, egyetemen végzettre gondolok).
Attól is függ, hogy ki tartja és hol tanul az illető.
Az volt már, hogy a mérnökök önbizalma óriási, néha már kicsit több is a kelleténél?
(csak így, az utolsó válaszból kiindulva eszembe jutott :-)
Ki hogy bizonyítja be, hogy minden 1-nél nagyobb páratlan szám prím?
Matematikus: 3 prím, 5 prím, 7 prím, innen teljes indukció.
Fizikus: 3 prím, 5 prím, 7 prím, 9 mérési hiba, 11 prím, 13 prím... stimmel.
Mérnök: 3 prím, 5 prím, 7 prím, 9 prím, 11 prím, 13 prím... stimmel.
a 9 nem prím mert 3-al is osztható!!!
üdv.: egy mérnök.....
Azt a... Ne már! A 9 komolyan nem prím? Na, de jó, hogy van köztünk mérnök, most már ezt is tudom. Át is írom gyorsan a könyvemben, nehogy rosszul maradjon már meg. És mondd: mennyi ideig tartott, mire rájöttél, hogy a 9 nem prím? Ugye, egyedül következtetted ki, nem súgott senki?
(eddig úgy tudtam, a mérnökök humora egész jó, de lehet, hogy nem ez az igazság...)
Ne haragudjatok,de túlságosan gyerekessé vált ez a vita.
Miért eldöntendő az,hogy a mérnök a hülye vagy a matematikus?Meg az,hogy hol tanult?
Mintha nem lehetne olyan,hogy valaki mérnök meg matematikus is...Akkóóóó ki a hülye?
Azért elég büdös,hogy még a szakmabeliek is így nyilatkoznak egymásról.
De legalább van sok Nobel díjasunk.Nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!