Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Milyen a jó mérnök? Azonkívül,...

Milyen a jó mérnök? Azonkívül, h ért a matekhoz.

Figyelt kérdés
2011. dec. 22. 18:55
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
Lusta mint a dög.
2011. dec. 22. 18:59
 2/20 anonim ***** válasza:
Nem szeret integrálni és deriválni sem igazán és szereti a sört.
2011. dec. 22. 19:02
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
Rengeteget bír inni és képes arra, hogy tetszőlegesen hosszú és bonyolult tananyagról tudjon mindennemű tudás nélkül, csak puskából nagyon meggyőzően számot adni. Mire a diplomát megszerzi, nagyjából ezek a képességei lesznek meg (illetve neves szakokon végzett mérnökök esetén jó esély van a nagyképűségre is). A szakmai tudást később, a munkahelyén fogja megszerezni.
2011. dec. 22. 19:06
 4/20 anonim ***** válasza:
23%
Nagy az arca kevés az esze. (tapasztalat: régebben dolgoztam mérnökök keze alatt, az egyik alkoholista a másik buta. Az is igaz, hogy ők csak építészmérnökök voltak)
2011. dec. 23. 07:49
 5/20 anonim ***** válasza:
És nem baj, ha mindezeken kívül kreatívan tud gondolkodni. És persze felelősen, hogy össze ne dőljön a híd.
2011. dec. 23. 13:30
 6/20 anonim ***** válasza:

Most összeszorult a szívem.

Ezt én is fel akartam tenni,mert én is mérnök akarok lenni.

Azonban meg kell hogy erősítsem egyetlen tapasztalatommal a többiek véleményét.

Amolyan karbantartó csoport ők és olyankor vannak bevetve,amikor a szakmunkás karbantartók felmondják a szolgálatot.(A szakmunkás karbantartókról annyit,hogy egy nagynyomású hidraulika cső,amikor szivárog a cső falán,akkor rákötöznek egy ronydarabot és NAGYON ERŐSEN rácsomózzák.Így a probléma megoldott és e fölött jönnek a MÉRNÖKÖK:D.

Most nem is ez a lényeg,sokáig sorolhatnám a dolgaikat...

Hanem az,hogy nagyon fenn hordják az orrukat,sokszor elvárnák még azt is,hogy elvigyük a kezüket megmosni.

Közben én meg figyelem a munkásságuk eredményét és mindig próbálom leszűrni a fontos dolgokat azért,hogy én jobb mérnök legyek majd.

Én úgy képzelem el a jó mérnököt és ezekre is képzem magam:A jó mérnök kreatív gondolkodású,problémaelemző és következetes,a feladathoz mérten lényegretörő vagy éppen minden részletre kiterjedő megoldásora törekszik.Szóval a célszerűséget tartja szem előtt.

Meg sokmindent tudnék írni,de ahhoz nagyon össze kéne szednem a gondolataimat,de inkább karácsonyozok:)

Ami nagyon fontos,az elhivatottság.Az,hogy szeresse az ember,amit csinál.De ez mindennel így van.És,ami fontos,hogy ezt nem lehet az embernek megmagyarázni magának.Hogy miért szeresse.Úgy gondolom,hogy a legjobb,amikor az ember nem is tudja igazán,miért szereti,miért csinálja,csak azt,hogy ezt akarja csinálni.

Boldog Karácsonyt Emberek!

2011. dec. 24. 08:27
 7/20 A kérdező kommentje:
Nagyon tetszenek a válaszok,őszintén köszönöm!
2011. dec. 24. 17:06
 8/20 Stojkovic válasza:

Ki mondta, hogy értenek a matekhoz? :D

A mérnöki szakokon nagyon ritkán van igazán kemény matek.

2011. dec. 24. 20:13
 9/20 anonim ***** válasza:
Miért?Milyen szinten képzik matekból az embereket?
2011. dec. 24. 20:40
 10/20 Stojkovic válasza:

"Miért?Milyen szinten képzik matekból az embereket?"

Ez attól is függ, hogy melyik mérnöki szakra megy valaki. Van olyan szak, ahol 1 félév matek van, de az olyan is. Mondjuk az igaz, hogy a legtöbb szakon több matekos tárgy van, de azoknak a nagy része a matek könnyen begyakorolható részét tartalmazza. Végülis mérnököket képeznek, nem pedig matematikusokat... :) A nehézség inkább az szokott lenni, hogy hozzá kell szokni a tempóhoz és a tanuláshoz/gyakorláshoz.

2011. dec. 25. 13:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!