Milyen a jó mérnök? Azonkívül, h ért a matekhoz.
Most összeszorult a szívem.
Ezt én is fel akartam tenni,mert én is mérnök akarok lenni.
Azonban meg kell hogy erősítsem egyetlen tapasztalatommal a többiek véleményét.
Amolyan karbantartó csoport ők és olyankor vannak bevetve,amikor a szakmunkás karbantartók felmondják a szolgálatot.(A szakmunkás karbantartókról annyit,hogy egy nagynyomású hidraulika cső,amikor szivárog a cső falán,akkor rákötöznek egy ronydarabot és NAGYON ERŐSEN rácsomózzák.Így a probléma megoldott és e fölött jönnek a MÉRNÖKÖK:D.
Most nem is ez a lényeg,sokáig sorolhatnám a dolgaikat...
Hanem az,hogy nagyon fenn hordják az orrukat,sokszor elvárnák még azt is,hogy elvigyük a kezüket megmosni.
Közben én meg figyelem a munkásságuk eredményét és mindig próbálom leszűrni a fontos dolgokat azért,hogy én jobb mérnök legyek majd.
Én úgy képzelem el a jó mérnököt és ezekre is képzem magam:A jó mérnök kreatív gondolkodású,problémaelemző és következetes,a feladathoz mérten lényegretörő vagy éppen minden részletre kiterjedő megoldásora törekszik.Szóval a célszerűséget tartja szem előtt.
Meg sokmindent tudnék írni,de ahhoz nagyon össze kéne szednem a gondolataimat,de inkább karácsonyozok:)
Ami nagyon fontos,az elhivatottság.Az,hogy szeresse az ember,amit csinál.De ez mindennel így van.És,ami fontos,hogy ezt nem lehet az embernek megmagyarázni magának.Hogy miért szeresse.Úgy gondolom,hogy a legjobb,amikor az ember nem is tudja igazán,miért szereti,miért csinálja,csak azt,hogy ezt akarja csinálni.
Boldog Karácsonyt Emberek!
Ki mondta, hogy értenek a matekhoz? :D
A mérnöki szakokon nagyon ritkán van igazán kemény matek.
"Miért?Milyen szinten képzik matekból az embereket?"
Ez attól is függ, hogy melyik mérnöki szakra megy valaki. Van olyan szak, ahol 1 félév matek van, de az olyan is. Mondjuk az igaz, hogy a legtöbb szakon több matekos tárgy van, de azoknak a nagy része a matek könnyen begyakorolható részét tartalmazza. Végülis mérnököket képeznek, nem pedig matematikusokat... :) A nehézség inkább az szokott lenni, hogy hozzá kell szokni a tempóhoz és a tanuláshoz/gyakorláshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!