Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Aki nem ment továbbtanulni...

Aki nem ment továbbtanulni érettségi után az mit cwinált/csinál?

Figyelt kérdés
én sem megyek, csak szakmát tanulni egy szakközépiskolába. ti mit csináltok/tatok?
2009. máj. 18. 08:20
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Hát én érettségi után dolgoztam egy évet, utána 6 évig jártam egyetemre (két szak, az egyiket később kezdtem), közben dolgoztam, aztán szültem, most itthon vagyok a babámmal, és PhD-képzésre készülök.

Ha újrakezdhetném: érettségi után annyi szakmát szereznék, amennyi ingyen szerezhető. Legfőképp banki szférában. Utána kimennék min. egy évre külföldre, hogy valóban tudjak angolul.

Miért? Mert jelenlegi diplomám csak akkor fog valamit érni, ha a bölcsészettudomány doktora leszek a PhD után.

Szóval egyetértek veled. Ha jól választasz szakmát, akkor valószínűleg jobban fogsz élni, mint én élnék a tanári diplomámmal. Ja, és amíg egyetemsita vagy, egyetlen karácsonyod sem boldog:) (akkor van a vizsgaidőszak) Ha meg mégis megkívánod a felsőoktatást, szakmaszerzés után még nyugodtan járhatsz ingyen is (fordítva ezt nem lehet)

2009. máj. 18. 14:26
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
én is szívesen tanulnék meg pl 2 év alatt egy szakmát egyetem helyett, de sajnos biológusnak csak egyetemen lehet tanulni, és más nem igazán érdekel... csak olyan dolgok amivel nem tudnék pénzt keresni...
2009. máj. 18. 14:53
 13/14 A kérdező kommentje:
Szereznék én is annyi szakmát, amennyit csak lehet, de az állam csak az elsőt támogatja iskolarendszerűben. ti hol mentetek okj-s tanfolyamra, munkaügy által? és azok hogy történtek, este, délután és járt vmi kedvezmény és ha munkaügy által megy az ember akkor sokat lehet szerezni? ez lenne a nem iskolarendszerű?
2009. máj. 18. 19:16
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Ha tartós munkanélküli vagy akkor az állam felajánl neked bizonyos tanfolyamokat, OKJ-s képzéseket. Ebből te választasz olyat ami érdekel és meg tudod fizetni, mert a munkaügy csak támogatja de nem 100%-ban.
2009. máj. 27. 08:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!