Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Aki nem ment továbbtanulni...

Aki nem ment továbbtanulni érettségi után az mit cwinált/csinál?

Figyelt kérdés
én sem megyek, csak szakmát tanulni egy szakközépiskolába. ti mit csináltok/tatok?
2009. máj. 18. 08:20
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
au pairkedem, utazgatok, nyelvet tanulok.
2009. máj. 18. 09:18
 2/14 anonim válasza:
100%
Érettségi után kétéves okj-s kereskedelmi manager szakra mentem, majd dolgozni, ofotért eladó, árufeltöltő cora tesco, és a szakmám végül telemarketinges lett, innen most mentem "nyugdíjba" többet nem csinálom. ha elvégzel egy tanfolyamot mint én és utána nem a szakmádban szeretnél dolgozni, vannak sablon szakmák amiket említettem, de telemarketinget nem ajánlom ahhiz erős idegek kellenek sokáig, és még rengeteg minden.. Elmehetsz eladónak sok helyre ahova nem kérnek ilyen vágzettséget
2009. máj. 18. 09:47
 3/14 anonim ***** válasza:
93%

nekem nincs is érettségim. Kertész szakmunkásba jártam miután félbehagytam sulit komoly okok miatt. Aztán két évig dolgoztam egy gyárban, de nem volt vészes.

Most jelenleg munkanélküli vagyok, de persze gondolkodom rajta, hogy elmegyek egy tanfolyamra, pl masszőrnek tanulnék, vagy írok egy könyvet.

2009. máj. 18. 09:53
 4/14 A kérdező kommentje:
=)
2009. máj. 18. 10:18
 5/14 anonim válasza:
100%
Már előtte szereztem 3 szakmát (számítógépes), érettségi után okj-s tanfolyamra mentem(kereskedő- vállalkozó) amit a munkaügyi központ finanszírozott, ezzel el is tudtam helyezkedni egy közértben, majd egy sörözőben. Jelenleg sajnos munkanélküli vagyok, de már két állásinterjúm is van a héten. Ha nem sikerül valószínűleg ismét tanulni fogok.
2009. máj. 18. 11:33
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Én férjhez mentem és gyereket szültem. Utána elmentem dolgozni egy logisztikai céghez mint recepciós. Nem fizetnek agyon, de nem is kell halálra dolgoznom magam. Viszont többet keresek mint egy diplomás ápolónő, aki már 30 éve a szakmájában dolgozik.

Tervezem, hogy elmegyek fősulira, de jelenleg nincs rá keret.

2009. máj. 18. 11:42
 7/14 anonim válasza:
100%

Szia!

Én egézségügyit végeztem éretségi elött, nem tetszet igazán így valutapénztárosit végeztem , 2 nyelvből angol és németből középfokon vizsgáztam, és elvégeztem egy számítógépes tanfolyamot is.

Jelenleg bankban dolgozom, jól fizetnek. most szabin vagyok, de már holnap megyek dolgozni.

Kemény tanulás jó munkát eredményez.

Nekem nem volt pénzem egyetemre pedig 3 helyre is felvettek, elkellett döntenem hogy mihez kezdjek.

Nos jövöre a munkáltatóm az egyetemet is finanszirozza.

Nekem ez így bejött, egy percig nem bántam meg.

2009. máj. 18. 13:07
 8/14 A kérdező kommentje:
Nah ugye hogy van élet fősuli/egyetem nélkül is? Én is ezt mondom mindig,hogy nem nagy szám egy diploma,én személy szerint még nem tudom mit szeretnék csinálni, ezért inkább szakmákat szerzek,mint ülök 4évig az egyetemen =)
2009. máj. 18. 13:52
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Én is szakmát tanulok, tavaly érettségiztem. Sokkal többet érsz egy jó szakmával mint egy diplomával, nem attól leszel valaki! :)
2009. máj. 18. 14:06
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Nekem még érettségim sincs. Kirúgtak a középsuliból így dolgozni mentem ahonnan szintén kirúgtak így most munkát keresek már 1 éve, de nincs semmi. Most sajnálom hogy így elcsesztem mindent. Tanfolyamokra járok, gyűjtöm az okj-s szakmákat, amíg nincs meló.
2009. máj. 18. 14:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!