Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Egy Debreceni Egyetem TTK...

Egy Debreceni Egyetem TTK diploma jó átlaggal sokkal kevesebbet ér mint egy ELTE-diploma?

Figyelt kérdés
2011. dec. 5. 08:33
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:

Még annyit és ezzel befejeztem, hogy azt kb 10ből 1 szer nézik meg állásinterjúnál, hogy hanyas lett a diplomád még az sem igazán érdekli őket hogy miből írtad a szakdogád. A diploma olyan mint az érettségi alapfeltétel egy vezetői álláshoz. A munkáltatókat az érdekli hogy mit tudsz . Felőllük 15 év alatt is végezhetted ugyanazt a szakot 4 suliban mert mindenhonnan kirúgtak, de ha nagyon penge vagy azon a területen amivel foglalkoznak (jobb mint a többi jelentkező) és látják hogy motivált vagy bizony fel fognak venni.

A jó diploma meg a jó jegyek csak az MSc felvételihez kellenek.

2011. dec. 8. 18:12
 22/30 A kérdező kommentje:

Nem vagyok elfogult a DE-vel kapcsolatban. Ami tény azt elismerem, de nem mondok többet nem akarom hogy IP alapján holnap bukjak.

Amit nem akarok elismerni, az az, hogyha tanulok, és 5ös vagyok, akkor nem ér annyit a tudásom, mint annak, aki ELTE-n 4es. Oké hogy ott több az anyag, de azt hogy tanuljam meg ha én nem kapom meg?

Egyébként legszívesebben külföldre szeretnék menni dolgozni.

2011. dec. 8. 18:23
 23/30 anonim ***** válasza:

Majd meg fogod érteni ha munkanélküli leszel egy ideig. Azt már sehogy sem, ezért mondtam, hogy menj a BME-re vagy ELTE-re MSC-re de hát oda meg nem akarsz menni hanem földrajz vagy bioszt akarsz itt tanulni amivel annyira jó elhelyezkedési lehetőségek vannak -.-'

Sok szerencsét a külföldi munkavállaláshoz, valszeg nem szakmában fogsz külföldön dolgozni, készülj fel rá!

2011. dec. 8. 18:35
 24/30 anonim válasza:
Ezen felesleges vitázni, bármit mondunk a kérdező csak hajtja a magáét, szerintem majd meglátja ha odaér és kész! :D
2011. dec. 8. 18:37
 25/30 A kérdező kommentje:

Vegyész MSC-re szeretnék menni, de sajnos BP túl messze van és drága számomra.

A biosz v. földtudomány második szak lenne.

2011. dec. 8. 18:37
 26/30 anonim válasza:
Kérdező, ha annyira jó vagy akkor ösztöndíj, és mehet a koli meg a hétvégi hazautazás, nekem és még megannyi társamnak ment, akkor neked is menne!
2011. dec. 8. 18:40
 27/30 A kérdező kommentje:
Igen, lehet, hogy megfogom próbálni az MSC-t ott, de persze az még messze van.
2011. dec. 8. 18:43
 28/30 anonim ***** válasza:

Továbbra is azt javaslom, hogy ha majd a szakdolgozatot írod akkor a TEVA-nál írd vagy nem tudom a Richter itt van e már?

Nagyon sok mindent tanulhatsz. Akár nyári munkára is elmehetsz hozzájuk, ingyen dolgozni vagy fizetésért (ha adnak) de ha nem is adnak az ott szerzett tudás sokat fog majd érni.

Nem tudom foglalkoznak e ilyennel (lehet előtte megnézik mennyit tudsz) de ha annyira ambiciózus vagy akkor inkább inkább ezzel törődj minthogy azzal hogy ne 3-as vagy 4 es legyen a vizsgád hanem 5-ös.

Biztos vannak olyan 1-2 éves ösztöndíjprogramok ahol tehetséges diákokat keresnek jó átlaggal heti 2-3 nap munkáért. Nézz körül a hirdetőtáblákon, érdeklődj az oktatóknál és jelentkezz.

2011. dec. 8. 19:07
 29/30 Wincho válasza:

Mind a kettő diploma, tehát különbség nincs,csak az oktatásban esetleg. Nem kellene nézni. De tételezzük fel, te fel akarsz venni egy diplomás alkalmazottat, jelentkezik egy DE-s és egy ELTE-s. Melyiket választanád?

Lehet az is, hogy van egy ember, aki szín ötössel csinálta végig a Debreceni Egyetemet, a másik ELTE diplomát gyengébb eredménnyel. Vagyis,attól, hogy valaki erősebb egyetemre járt, meg van a diplomája,nem biztos, hogy okosabb, profibb, mint az,aki más egyetemet végzett.

Az,aki pedig azt nézi, ki hol végzett, így be is bukhatja szerintem...

2011. dec. 8. 19:25
 30/30 anonim ***** válasza:

Azért ne essünk már hasra az eltétől :) Az, hogy mit tanítanak az egyetemen, nem az egyetemek döntik el :D Olyan nincs, hogy az eltén megtanítják neked a rendszerezés alapjait, de Debrecenben azt kihagyják. Államilag van összerakva, mit kell eladni, változás annyi van, hogy milyen tanárok adják le a sulikban és mikor. Orvosin hallottam eltéréseket pl, hogy SOTE-n a kezdetektől tanulnak azt hiszem talán anatómiát, de máshol csak 2. félévtől jön be,. ilyenek. De attól még mindenhol megtanulják a leendő orvosok az anatómiát.

Mellesleg én az eltéről több rosszat hallottam, mint jót, közeli ismerősöktől is, meg a ttk-ról olvasgatva is. Szóval azért egyik egyetemünk se olyan hűha, főleg nem nemzetközi szinten.

2015. júl. 24. 09:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!