Egy Debreceni Egyetem TTK diploma jó átlaggal sokkal kevesebbet ér mint egy ELTE-diploma?
Ha minorba akarod felvenni akkor ingyen van azt hiszem. Nem tudom hanyadikos vagy. De ha minorba veszed fel akkor később fogsz végezni és a mesterképzéses féléveidből megy el nem?
Szerintem inkább menj Biomérnök vagy vegyészmérnök mesterre.
Nézd egy csomó földrajzosmeg tudományos végez, meg bioszos, szerinted abból hány tud elhelyezkedni és milyen fizetésért?
A válasz.: Igen!
Hogy miért?
1) Debrecenbe alapvetően könnyebb bekerülni is!
2) Jóval alacsonyabb a kőveteményszint!
3) A tanárok is lazábban fogják Debrecenben, ergo többet követelnek az ELTE-n
4) Az ELTE neve sokkal jobb, nem véletlenül!
5) Ami Debrecenben 5-öst érne, az az ELTE-n csak 3-4 körül max!
És még lehetne sorolni dolgokat, de nem fogok...
Azért félreértés ne essen, és a kedves kérdező Debreceni-diák lévén meg is fog szólni,
de ez az igazság, én Debrecenből mentem át az ELTE-re, és ez a tapasztalom,
egy éve végeztem, mindkét egyetemen akadnak még barátaim, akik beszámolnak a dolgokról.
Ez olyan mint anno középiskolában is, érettségit ad az egyik is meg a másik is, mégis az egyikkel sokkal jobban felvesznek bárhová mint a másikkal...
Ami az én középsulimban 2-es volt, az öcsém ugyanazért megkapta a 3-as 4-es osztályzatot is, de ahol ő tanult, nem is volt olyan neves.
Egyébként pedig ha Debreceni diák vagy, nyugtasson a tudat, ott van melletted Nyíregyháza, ott még kevesebbet ér! :)
Utolsó : nekem is a gimis példa jutott erre eszembe valamelyik nap csak elfelejtettel leírni. Pl én egy kisváros egyetlen gimijébe jártam ami hát hú de jó volt, mert ugye az volt az egyetlen, emelt angolos osztályba jártam heti 5 angolórával és 4 év végére 16 emberből 2 embernek lett meg a nyelvvizsgája és ez nem a diákok hibája volt..... Ráadásul meg lehet nézni hogy hova vették el őket meg mi lett velük....
A top 10 vagy 30 (vagy mondhatnék akárhányat) gimi si érettségit ad, mégis az odajárokat felveszik a Corvinusra, orvosira, BME-re jogira stb....
Ráadásul az ELE-re az egész országból jelentkeznek diákok ide a DE-re meg főként 3 megyéből.
Én egy nevenincs középiskolában végeztem, saját magamnak tanultam, otthon, nyelvvizsgáztam stb.
Mégis mehettem volna ELTE-re de nem akartam mert messze van. Elismerem, igazatok van, az ELTE erősebb sokkal nagyobb a neve minden, de azzal nem értek egyet, hogy ami itt 5ös az ELTE-n max 3-as lenne.
Figyelj, én BP-i iskolából jöttem át Debrecenbe nem mondom meg se a suli nevét se a szakot. 3 év után jöttem át ide. Ott bukdácsoltam a 3 év alatt a kreditek fele lett meg és végül meguntam, hogy minden tárgy 2. jára sikerül majdnem. Itt eddig 124 felvett kreditből 120 lett meg az a 4 kredites csak azért nem lett meg mert fájt a fogam és nem tudtam tanulni a vizsgára.
Amikor idekerültem megdöbbenve tapasztaltam, hogy mi megy itt... és hogy hogy hagyhatják, meg hogy hogy kap egyáltalán akkreditációt a suli. Valszeg Bp-n nem is végeztem volna ha ott maradok. Itt az átlagom jelenleg 3,7
Erről ennyit....
Azokat sajnálom akik itt jól tanultak, és az MSC-t BME-n vagy más jobb helyen csinálják és nem tudják felvenni a ritmust és kihullanak.
Ha a kérdező elfogulatlan lenne akkor érdemesnek találnám válaszra, de így, ahogy látom bárki szól a DE ellen az idiótának van beállítva :D
A kérdező pedig nem hajlandó elfogadni a tényt, ez van... :)
Az a baj, hogy amit én is tapasztalok, hogy az itteni oktatók el vannak ájulva a DE-től amit átragasztanak a hallgatókra is. Pedig az hogy egyiknek másiknak van egy Dr. a neve előtt nem azt jelenti, hogy szakmailag maximálisan otthon is van a témában amit tanít és az a tudás el is adható a munkaerőpiacon amit átad a hallgatóknak. Meg mivel 100km-es körzetben nincs más egyetem ezért mindenki azt gondolja hogy milyen nehéz meg hogy úristen....
Nem egy embert ismerek aki innen ment a BME-re MSc-re nem akármilyen eredménnyel és rövid idő után otthagyta.
Én személy szerint Bp-n fél év alatt többet tanultam mint itt Debrecenben 3 félév alatt kb.
Mégegyszer mondom menj MSc-re vagy ide vagy máshova márcsak azért is mert egy sima kémia nem sok. Legalább ha vegyész vagy bio mérnöki lenne vagy valami....
Amúgy ha tanulni akarsz akkor a gyakra menj a Tevába vagy valamelyik helyi nagy céghez, akár a szakdogád is csinálhatod náluk, ezalatt az idő alatt rengeteget fogsz tanulni, és ha látnak benned valamit akkor ha végzel egyből lesz munkád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!