Corvinus-Nemzetközi igazgatás- vélemények?
Jelenleg jogi asszisztens képzésre járok, és jövőre megyek egyetemre. A Nemzetközi ig. mellé úgy tervezem hogy lesz egy jogi diplomám (ELTE). Közgáz lenne a jó, de sajnos matek nem igazán megy, tanulni viszont annál többet tudok. Azt kérdezném meg h melyiket érdemes először megcsinálni, melyiknek van több értelme a nemz. ig.nek egyáltalán van-e vagy menje inkább a sima államigazgatásira? corvinusosok pls. főleg végzettek lennének jók.
21/F
Hello, az allamigazgatasin van matek is, logika is, statisztika is, penzugyi tantargyak is, nehezek.
De miert nem nezed meg a tantargylistat a szakokon?
Én gimibe az alapjan valasztottam felsooktatat, hogy melyikben van tobb olyan targy, amit elvezek.
Én pont azert valasztottam az allamigazgatasit, mert nem tudtam valasztani a real es human tudomanyok kozott. Hát azért nem neveznem jogi teruletnek, komplex tarsadalomtudomanyokat tanit, aminek kb. harmada jog.
De valoban kevesnek bizonyult nekem a real resz, ezert aztan elkezdtem mellette a Muegyetemet is.:)
Valojaban szervezeti kozepvezetonek, koordinatornak kepez, ami egy generalis tudas, nem kotodik szervezettipushoz, menedzseri tudast ad, egy tudast arrol, hoyg az emberek alkotta kozossegek mukodesenek, kulonoskeppen a munkaszervezeteknek miylen mukodsei szabalyai, torvenyszerusegei vannak. Azutan ezt sepcializalja az allamra, ami a legnagyobb szervezet. És ennek a specializalasnak RÉSZEKÉNT tanít jogot IS.
Szivesen.
Azt még tudd, hogy 3,5 éves a kiegeszito kepzes az allamigazgatasit vegzetteknek az ELTÉ-n jogon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!