Jogosan csinálja ezt az osztályfőnök?
gyermeki csínytevés: rajzol padjára.
Úgy csapnám nyakon közben, hogy a pad adja a másikat
(Sőt tanár (technika)is csapta már nyakon a diákját a régi időkben ezért)
Rajzol rá , firkálja, vési, tönkreteszi. Ami nem az övé. Kéremszépen, aki ilyen irtó nagy barom: milyen önkontrollról beszélünk?
Hülye hasonlat ez a bankrablásos dolog. Az iskola nem hatóság, szemben a rendőrséggel. Nincs joga mások magánéletébe beledumálni, és nem is feladata.
Ráadásul az is kérdés, hogy egy pofon egyáltalán mekkora súlyú. Mert nem túl nagy dolog. Lehetett az jogos is. Elintézték egymás között, de egy minden lében kanál tanár ebbe is beleütötte az orrát.
Engem pofozott már meg a barátnőm (csajom), amikor én még 17 éves középiskolás voltam. Sőt lehet, hogy korábban is. Jót röhögtem volna, ha ezért osztályfőnökit kap, mert az iskola igazságtevőnek hiszi magát. :D
Nem is dumál bele. Az iskola feladata a nevelés.
Ha olyan dolgot észlel, ami nevelési szempontból aggályos, akkor jelenti a szülőknek.
Nem is hatóság, de a kérdező nem is hatósági beavatkozást írt le.
Tényleg egyesek nem értik azt a példát, hogy hiába hagyod el fizikai határát egy dolognak, mégis van beleszólásuk a magánéletedbe.
Ha nem úgy viselkedsz a magánéletbe ahogy mondjuk a munkahelyed elvárja, botrányba keveredsz munkaidőn kívül, és ez káros megítélés alá vonja azt a helyet ahol dolgozol, ki is rúghatnak érte. Hiába, hogy nem munkaidőben követted el. Tételezzük fel, hogy szóvivője vagy egy nagy állami cégnek (mondjuk Malév) és munkaidőn kívül önkívületlen részeg, drogos állapotban fetrengsz, miközben mindenki azt mondja: Némmá a Malév szóvivője mekkora tirpák részeg disznó. Nem jósolok nagy jövőt annál a cégnél. Kirúgnak mert nem illesz a vállalat imidzsébe. (Persze lehet nem ezzel az indokkal) Lehetsz munkaidőben akármilyen jó szóvivő. Akkor aztán megint puffoghatsz a levegőbe
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!