Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Hogyan lehet elviselni vagy...

Hogyan lehet elviselni vagy leállítani a "hosszúnyelvű" anyucikat, illetve a "szuper" tanárt?

Figyelt kérdés
Általános iskola 1. osztályos anyuka vagyok! Valamelyik nap kérdeztem valamit az osztályfőnöktől, aki támadásba ment át egyből! Normálisan kérdeztem, de a beszélgetés végére már nem is a kezdő témáról volt szó! Sőt irígynek nevezett! A téma, az volt, hogy elsőben 3 napos osztálykirándulásra viszi a gyerkeket, és meg mertem kérdezni, hogy muszáj-e menni két anyukának (akik önként és dalolva jelentkeztek)? A saját gyerekem érdekeit (is) nézem, hogy nem biztos, el lenne így, hogy másnak ott van a szülő, míg neki nincs! Na ezért mondta rám, hogy írgy vagyok, hogy én nem lehet ott! Köszi! A nyári szünetet, hogy oldom meg, ha évközben elhasználom a szabikat? Persze, a nyálas anyucik nagyon jó ötletnek tartják, hogy megy velük szülő! Szerintem nem kellene menni szülőknek, így is elég a gyerekeknek az a 2 éjszaka! Persze, ha a tanárok szempontját nézem, kényelmesebb nekik! Szóval miért van az, hogy a hosszú nyelvű, hangos anyucik kedvesek a tanárnak? Állítólag nem örül annak, ha valaki ellent mond neki, vagy kimondja a véleményét. Köszi! Diktatúra van??? Ne szóljak egy szót sem attól tartva, hogy a gyerekem issza meg a levét???
2009. ápr. 30. 12:16
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Ismét köszi a hozzászólásokat! :)

Csak megjegyzem, hogy az egyik nyalós anyuci aki megy velük, csak négyszer (legalábbis ennyiszer hallottam) mondta, hogy a kislánya nem eszi meg a háztartási kekszet, nem eszik kolbászt, nem eszik valamilyen szalámit, nem issza meg a bolerós port (na, ennek én sem vagyok a híve, de ez van), na mindegy, szóval azt mondta, hogy visz enni-innivalót a Szandruskájának... magyarul erre megy ki a játék, hogy a hülye gyerekére "vigyáznia" kell. Tehát nem a gyerekek szeretete ill. a társadalmi összefogás motiválja. A másik szülő feketén, féláron hoz csokit, cukrot, szalámit, croissant, lekvárt, kekszet. Mellékesen megjegyzem, hogy 2 BMW-jük tutira van, kíváncsi lennék, hogy egy apeh ellenőrzés találna-e valamit náluk? :P Nem az irigység mondatja velem ezeket a dolgokat, mert van saját lakásom, autóm, családom, tehát számomra mindenem meg van. Max a fizetésemre panaszkodhatnék, de az más téma. :DD

2009. máj. 2. 20:25
 12/14 anonim válasza:

Sajnos ezek olyan dolgok, amiken túl kell tennünk magunkat, de az bizos, hogy egy életre benned marad.

Én a középsulis ballagásomon annyira elhítam(hormonháztartásom felborult), hogy nem fértem már év végére a kosztüm nadrágomba és nem tudtam begombolni. Az osztályfőkön kijelentette, hogy mivel meleg van le kell venni a felsőt és ingben leszünk. Totál kilátszott volna mindenem. Szóltam neki, hogy ne csinálja, nem érdekelete, majd szólt anyukám, azt is leosztotta. Mondtam neki, hogy ha ezt tudom, akkor veszek sima fekete nadrágot 2000-ért és szevasz, nem költök 25ezret kosztümre.ez sem érdekelete. majd megszólalt a kedvencke, hogy de tanárnő olyan gyönyörű ruháink vannak, csak ne vegyük már le. és persze nem kellett!!!

szóval erről ennyit. azóta én is pedagógus vagyok középiskolában, de soha nem kivételeznék senkivel, és természetesen mindenki véleménye ugyan olyan fontos.

Sajnállak nagyon, mert azt sem teheted meg, hogy nem engeded el a kislányod, mert vele szúrsz ki. Nincs annál rosszabb, amikor valaki otthon marad és később mesélik neki az élményeiket.

2009. máj. 3. 12:25
 13/14 A kérdező kommentje:

Az utolsó hozzászólónak:

Köszi az együtt érzést, pontosan így érzem. Ha nem engedem el, akkor lehet, hogy a szíve szakad meg a gyerekemnek, ha az élményekről beszélnek. Közben már előre idegesítem magam, hogy mégis mi fog történni ebben a 3 napban!? Csak megjegyzem táborba mennek egy erdő közepére... külön faházakban lesznek. Arról már nem is beszélek, hogy a kullancsok miatt alaposan át kell nézni a gyerekeket... hát kíváncsi leszek.... mindenesetre már azt szeretném, ha pl. a mai nap lehetne értük menni. Ezt még nem is írtam! Szóval helyközi járattal elmennek egy faluig, onnan kb. 5-6 km-t gyalogolnak az erdőn keresztül a táborig. A 3. napon mi a szülők megyünk értük. A lakóhelyünktől "csak" 1 óra autóval, persze tele van szerpentinnel, majd erdeit úttal, tehát lehet, hogy az útvonaltervező saccolása nem biztos és lehet, hogy több mint egy óra.

2009. máj. 3. 14:27
 14/14 anonim ***** válasza:

Igen, amit a kérdező előtt mondtak, az szerintem is igaz. Jól emlékszem általános iskolában másodikos voltam, amikor egy nyári tábort szerveztek, amire az ment, aki akart. Engem nem engedett anyukám. Sajnáltam, mert a legtöbben az osztályból mentek. Nagyon el szerettem volna menni, és annyi élményük volt.

Utólag visszagondolva persze anyunak volt igaza. Talán még az igazgatótól kérdezhetnéd meg, hogy ez helyes-e, de ezt se javaslom, mert nem biztos hogy melléd állna.

Most már mindegy, várd meg mi lesz ebből, ha az osztályfőnök negatívan kivételezik a gyerekeddel, valóban jobb, ha másik osztályon, vagy iskolán gondolkozol, lehetőleg szimpatikus tanárral.

2009. máj. 3. 19:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!