Hogy tetszenek az új milliós összegű tandíjak?
hát én reménykedem abban, hogy majd az új párt vissza állítja a régi rendet és nem sok mindenkit fog érinteni ez a hülyeség, már ,ha valóra váltják. A felsőoktatásnak így olyan minőségbeli romlása lenne, hogy a sétatéri kutya nem jönne ide tanulni külföldről, még akkor sem, ha ingyen lenne, nem hogy 4 milliós orvosi képzésért. Ez még viccnek is rossz. Aki pedig kitalálta- gyanítom Hoffmann p*csa is benne van a dologban- az nem normális, fogalma sincs a felsőoktatásról.
U.i: mondtam édesanyámnak, hogy ne a felsőoktatásra gyűjtsön nekem (jövőre megyek), hanem hogy eljárhassak célba lőni, valakinek rendet kell tennie ott fenn a Parlamentben :)))
Biztos így akarják visszaszerezni azt a pénzt amit az előző kormány ugymond elsikkasztott.
Vagy pedig azt gondolják hogy csatlakozzunk a fejlett nyugathoz, mert hogy ott tényleg milliósak a tandíjak is csak azt nem látják be hogy ott más ám az életszínvonal is.
Tönkre teszik a felsőoktatást. Hogy fogják így az egyetemek eladni a képzésüket?? Ki fog ezekre jelentkezni?? Egy átlagos jövedelmű család biztos hogy nem az tuti.
Újonnan a kutatásból- fejlesztésből is milliárdokat vonnának ki. (gondolok a kutató egyetemekre is)
"Ugyanakkor magyarország visszavárná a külföldre vándorolt kutatókat, tudósokat"---> ez egy napilapban szerepel
A másik dolog hogy a DE-ÁOK-ra jöttek német cserediákok (orvostanhallgatók) akiknek bemutattuk a DEOEC kutató laboratóriumait. Aztán el kellet magyarázni nekik hogy IGEN MI ILYEN MŰSZEREKKEL DOLGOZUNK, EZEK A LEGÚJABBAK ... STB.---->> Aztán nagy nehezen elhitték hogy nem múzeumban járnak.
Ez a szomorú tényállás....
"A másik dolog hogy a DE-ÁOK-ra jöttek német cserediákok (orvostanhallgatók) akiknek bemutattuk a DEOEC kutató laboratóriumait. Aztán el kellet magyarázni nekik hogy IGEN MI ILYEN MŰSZEREKKEL DOLGOZUNK, EZEK A LEGÚJABBAK ... STB.---->> Aztán nagy nehezen elhitték hogy nem múzeumban járnak.
Ez a szomorú tényállás...."
Ettől függetlenül persze jönnek azért külföldiek tanulni, mert annyira nagyon nem szar az oktatás, hiába múzeumi körülmények vannak, azért a pénzért, amit kértek érte. De ha tényleg kétszer annyi lesz, akkor franc se fog eljönni a világ végére, egy múzeumba tanulni, mikor mehet annyi pénzért sokkal jobb helyre is. Szerintem nem normális aki ezt kitalálta.
Miröl beszélünk?
Meg néztem az "én" képzésemet, budapesten 340 ezer félévente, Pécsen 240 ezer, Debrecenen 160 ezer.
Budapesten nem megfizethetö, de azért kell majd vidékre mennem
LOL :D u_u
2X annyi lesz a tandíjam :D. Nem baj. Pénz az van :D.
Arbeit macht frei.
Igazábol nem értem miért háborognak ennyit az emberek, ha fizetös, akkor több pénz lessz a felsöoktatás fejlesztésére.. Elméletileg..
Szóval, persze sz.ar úgy ha fizetni kell..
Èn svédországban élek, itt ingyen tanulni, DE, hoppá, nincs hely a legtöbb képzésen, hogy emberek várnak 1-2 évet arra hogy végre elkezdhessenek tanulni. Meg nincs diák lakás, satöbbi..
Akkor én inkáb fizetek és kapok helyett hogy tanulhassak, minthogy ingyen legyen de várnom kell 2 évet mire elkezdhetem mert a b.rmok nem tudnak elég egyetemet építeni.
Azért háborognak kedves magyar izom, mert a magyar emberek fizetése akkora szar, hogy szájhúzogatva, de a mostani összegeket még kifizették, viszont a kétszer annyit nem fogják. A külföldiek azokon a szakokon, ahol volt belőlük, mert olcsónak lehetett mondani és nem volt olyan szar, majd nem perkálnak olyan számban, mert mi a fszért fizetne évente 4millát, ha olyanok a körülmények, mint egy múzeumban, és még egy tetves rangsoron sincs rajta az egyetem? Két millió még elég jó, de 4?????
Szóval, kivon pénzt az állam a felsőoktatásból. + Még annyi magyar se tudja majd megfizetni mint eddig. + A külföldi akikből eddig volt pénz az orvosi, fogorvosi, állatorvosi szakokon, meg hülye lesz ennyiért jönni egy lepukkant egyetemre, mikor az emelés után jobb egyetemek olcsóbbak lesznek. Akkor mitől várjuk a minőségi javulást? Mikor csak sokkal kevesebb pénz lesz rá?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!