Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Tárgyfelvétel-valaki?

Tárgyfelvétel-valaki?

Figyelt kérdés

S.O.S.!Kérlek, segítsetek! A tárgyfelvételnél a kötelező tárgyaknál az ajánlott félév az a félévek számát jelenti, tehát annyi ideig kell tanulni? Esetleg a 2. 3. ...félévben kell felvennem? Nem vagyok retard, elsős vagyok, nem értem az egészet. Ha a félévek mellett pl. 5 van, akkor azt 5 féléven keresztül kell tanulnom, tehát már most vegyem fel?Vagy az 5. félévtől kell csak?

Segítő válaszokért előre is köszönet!!!

2011. szept. 23. 19:37
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
43%
Na, jó, visszafogom magam... az ajánlott félév az, hogy melyik félévben ajánlott felvenni. Az, hogy hány félévet kell tanulnod, az a tantárgylista segítségképp számodra úgy jelöli, hogy a tárgyak mellett sorszám van, esetleg egy megjegyzés, hogy többször is fel kell venned.
2011. szept. 23. 19:42
 2/14 anonim ***** válasza:
43%

Tartom magam ahhoz hogy az egyetemi felvételihez kell IQ teszt, és egy másik teszt az alapvető túlélési képességekről.

Úgy látom az első is erre gondolt csak visszafogta magát.

2011. szept. 23. 20:08
 3/14 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat!

Másodiknak:

Az IQ-m 147, azzal nincs baj. Ámde, annak bizonyosan baj van az IQ-jával, aki segítség helyett leugatja a másika!

36 éves vagyok, nemrég temettem el az anyukámat, a neki tett ígéretemet tartom be azzal, hogy lediplomázom. Család, munka és egyéb gondok mellett aki ezt megteszi, az ugathat!

Ha segíteni nem tudsz, maradj csendben!

Most magadba szállhatsz, ha tudod, hogy mi az!

Elsőnek:

Frankón nincs számsor! Kód van, de ugyanazon tárgynál több is, ami - nyilván - nem az.

2011. szept. 23. 20:17
 4/14 anonim ***** válasza:

Ha ily magas IQ-d van akkor igen komoly gond, hogy megértsd azt amit kérdeztél.

Lehet a túlélési eszközök hiányoznak.

2011. szept. 23. 20:20
 5/14 anonim ***** válasza:

Jah, amúgy ugatni tudtommal a kutyák szoktak, igaz nekem nincs 147-es IQ-m.

Lehet 147-es IQ-val olyan beképzelt már valaki, hogy azt hiszi rajta kívül mindenki ugat.

Amúgy ez a 147 valami internetes hókuszpókuszon jött ki? Mert abból vonj le 80-at utána mindent megértünk majd.

Vuff.

2011. szept. 23. 20:21
 6/14 A kérdező kommentje:

Megbántottalak? Akkor van remény! Lehet, hogy van lelked!

Komolyan: ha nem tudsz segíteni, akkor maradj csendben. Ha pedig a birtokodban van a tudás, akkor oszd meg velem. Köszi.

2011. szept. 23. 20:26
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Akkor tisztázzuk: az egyetemen/főiskolán nincs olyan, hogy egy tárgyat több félévig tanulsz. 1 tárgy - 1 félév. Ha az adott témakör nem férne bele egy félévbe, akkor külön bontják több tárgyra, és általában be is sorszámozzák. De egy félévnél tovább nem tarthat egy tárgy.

Az ajánlott meg azért ajánlott, mert te döntöd el, mikor veszed fel a tárgyat, viszont ha az ajánlott félévben veszek, akkor az ún. mintatanterv szerint haladsz, ami azért jó, mert nem lesz problémád óraütközéssel meg előkövetelményekkel.

Ha az a mező azt jelentené, hogy hány félévig kell tanulni a tárgyat, akkor miért AJÁNLOTT lenne, miért nem KÖTELEZŐ, vagy hasonló?

Szerintem ezen vannak kiakadva itt többen, a gondolkodás és az utánajárás hiányán. Én is voltam első éves, ugyan nem ennyi idősen, de pont ennyi idősen kellene szerintem már egy kicsit jobban utánajárni a dolgoknak...

2011. szept. 23. 20:35
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Megbántottál? Áhh, ahhoz egy névtelen szájkaratés elég kevés.

Még ha magát 147-es IQ-jó 36 évesnek vallja akkor is...

Nekem is van szerencsétlenségem egyetemen lenni pár hozzád hasonlóval. Face-to-Face is ez a véleményem. Tele van életképtelenekkel a felsőoktatás.

Azért alapvető dolgoknak (ETR/Neptun, tárgyfelvétel vizsgafelvétel) egyedül önállóan utánanézni nem tudni. Ott van baj.

2011. szept. 23. 20:36
 9/14 anonim ***** válasza:

"Szerintem ezen vannak kiakadva itt többen, a gondolkodás és az utánajárás hiányán."

Igen-Igen-Igen-Igen-Igen-Igen-Igen-Igen-Igen-Igen!

Ez az amit a 147-es IQ-jával nem ért meg...

2011. szept. 23. 20:38
 10/14 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező igencsak beképzelt. El is ment a kedvem a válaszolástól. Azért ha a negatív kritikát ilyen önelégült oltogatással kezeled lesz neked még gondod a felsőoktatásban. Az, hogy anyukáddal mi történt, sajnálatos ám a kérdés szempontjából irreleváns, remélem ezt még 147es IQ-val érted. Ráadásul senki sem kérdezte.
2011. szept. 23. 20:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!