Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mi értelmét látják annak,...

Mi értelmét látják annak, hogy be akarják vezetni ált. Isk. Felső tagozatban az egész napos tanulást?

Figyelt kérdés
Ez felháborító! Mikor tanulnák meg az anyagot a diákok és főleg mikor pihennének????!!!!!!!!
2011. szept. 4. 20:25
 1/5 anonim ***** válasza:
Szerintem is felháborító, pedig én már rég túl vagyok az általános iskolán. Ugyanolyan felesleges, mint a legtöbb oktatási reform. Tiszta ámokfutás ez a kormány részéről..
2011. szept. 4. 20:44
 2/5 anonim ***** válasza:

Felháborítónak is nevezhetjük, a véleményem az, hogy a mennyiség nem pótolja a minőséget!

A motiváció hiánya a diákok és/vagy tanárok részéről pedig megöli az egészet. Ha valaki nem akar tanulni/tanítani akkor akár 0-24 is ülhetünk az iskolapadban, nem lesz eredménye.

2011. szept. 4. 21:24
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Az egész napos rendszerben reggel és délelőtt lennének az elméleti órák. Házi feladat nincs, a gyakorlást délután végeznék; a memorizálás is felügyelet mellett történne. Előnye, hogy mindenkit rákényszerít a rendszeres munkára még a lógósakat és a lustákat is. Hátránya, hogy több múlik a pedagógusokon, így ha a tanár nem jó, akkor a gyerek és a szülő nehezebben tud segíteni a problémán. Kevesebb ideje marad a gyereknek gyereknek lenni. Ha az osztály csoportdinamikája rossz, akkor egész nap egy rossz csoportdinamikájú osztályt kénytelenek elszenvedni. Például gyakori a kiközösítés, így a kiközösített még délután is kiközösített marad. Ésezt nem mindig veszik észre a tanárok.

A tervek szerint egyébként a szülő kiveheti a gyereket a délutáni órákról, tehát ne aggódj, valószínű, hogy nem is egsz napos iskola lesz, hanem ingyenes korrepetálási, sportolási, zenetanulási, ... lehetőség. Kihagynád?

2011. szept. 4. 21:30
 4/5 anonim ***** válasza:
Ez viszont most is megvan tudtommal, úgy hívják, hogy napközi. Néha úgy értem, hogy ez a nő csak azért talál ki ilyen reformokat, hogy polgárpukkasszon, beszéljenek róla.
2011. szept. 5. 09:45
 5/5 anonim ***** válasza:
Igen, de a délutáni iskolában órák vannak órarend szerint; szaktanárok tanítanak, és nem egy szem napközis tanár van az egész felső vagy alsó tagozattal. Ezért is lenne inkább befektetés, mint eszköz a spórolásra. A tekintélyük mindenképpen magasabb lenne, mint a napközis tanáré, jobban is hallgatnának rá.
2011. szept. 5. 14:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!