Meghalnék reál szakon humán beállítottsággal?
én is humán vagyok, és nagyon nem ment a matek... végigszenvedtem, bár a tanár is szar volt.
most matekot is tanulok (majd) a főiskolán, meglátjuk mi lesz...
Azzal nem mész semmire, ha végigszenvedsz egy olyan szakot, amit képtelen vagy megtanulni. Ja és nem csak 4 évről, hanem 40ről van szó.
Ha humán beállítottságú vagy, akkor válassz egy olyan szakot, amiben igazán jó vagy. Azért terjedt el ez a felfogás, hogy nem mész semmire vele, mert ma rengetegen végeznek el bukdácsolva humán szakokat, akiknek aztán lövésük nincs a témáról és csodálkoznak, hogy nem lesz rájuk kereslet. De akik igazán jók, azoknak humán végzettséggel sincsenek elhelyezkedési gondjaik.
Tapasztalatból mondtam :) az öcsém tavaly felvételizett, és elég problémás, 2-3 közötti átlagot produkált minden évben. De max. 3.5 Nem azért, mert hülye, hanem mert figyelmetlen, pl. ha egy feladat nem tetszett neki a dogában, akkor nem csinálta meg :)
No mindegy, a lényeg, hogy a pontjai semmire nem lettek volna jók, de a felvételit meg majdnem tökéletesre megírta. És így felvették egy nagyon jó suliba. Jó, persze beszéltek előtte vele is meg anyáékkal is, hogy miért olyan rosszak a jegyei, de az iskolaigazgatót nem ez érdekli alapvetően, hanem hogy ha egy gyerek okos, akkor felvegye.
Szia! Hasonló helyzetben voltam én is.
Én evőpálcás beállítottságú vagyok, mégse megyek vele a pörköltnél semmire, így a kanalat is meg kellett tanulnom használni..
Talán ha vennéd a fáradságot, és megtanulnád a matek alapjait, nem csak "humán beállítottságú" lennél. Nagyon bírom az ilyen kifogásokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!