Kötelező egyik tantárgyból emelt szintből éretségizni?
Figyelt kérdés
Ha mondjuk jövőre építészmérnöki szakra szeretnék jelentkezni, ellég matek és fizikából csak közepes szintü vizsgát letenni?2011. aug. 28. 16:46
2/14 A kérdező kommentje:
hát azért kérdezem mert nem akarom hogy félreértés legyen, engem és a felvi.hu között. Néztem ezt az oldalt, és ahogy én értettem tök mindegy hogy emelt vagy közepes, de bisztos akarok lenni abban hogy jól értettem..
2011. aug. 28. 17:09
3/14 anonim válasza:
Jövőre még nem kötelező az emelt érettségi. Csak ajánlott, hiszen 40 pluszpont jár érte, de nyilván te tudod, hogy hogyan jössz ki jól.
4/14 A kérdező kommentje:
hát , külföldön élek, és innen próbálok készülni az éretségire, hogy nekem pont ellég a közepes, nehogy túl nehéz legyen nekem.. :-O
2011. aug. 28. 17:35
5/14 anonim válasza:
Nem 40 pluszpont jár érte, 40 a maximális pluszpontok száma, ezeket szerezheted versenyekkel, sportal, emelt éretségivel, hátrányos helyzettel(ezeket nem igazán értettem sose, de jó...)nyelvizsgával (meg vannak még amennyire tudom). Viszont középszíntű könnyebb, ha jól tudom 60%osat kell megírnod hogy átmenny(középszintűn és emelten is), emelten nem biztos hogy meglesz, meg nem olyan sok a plusz pont, hogy megérje csak azért x pontal rosszabbat írni. Azt a 40 pontot máshonnan is könnyen össze lehet szedni.(haverokkal mind megszereztük, mondjuk felük emeltet is rakott, 2 mellé nyúlt vele...)
6/14 anonim válasza:
az utolsónak a válaszát nem egészen értem. Eddig 80 pluszpontot lehetett szerezni, de idéntől már 100-at. Ebből 50 az emelt. Nyelvvizsgáért maximum 40 jár.
7/14 anonim válasza:
Az utolsó előttinek gyakorlatilag egyetlen olyan mondata sincs, ami igaz:D
Minden érettségi 20%-tól kettes.
És összesen 100 pluszpontot lehet összeszedni.
8/14 anonim válasza:
Én jövőre érettségizem. Ezért tudom a pontos szabályokat. Nem kell emelt szintű vizsgát tenni. Azonban egy emelt vizsga 50 pluszpontot ér. A maximálisan megszerezhető pluszpontok száma 100. Egy középfokú nyelvvizsgáért 28, egy felsőfokúért 40 pluszpont jár. De nyelvvizsgáért maximum 40 pontot lehet kapni. Továbbá nem lehet ugyanabból a nyelvből az emelt érettségiért és nyelvvizsgáért is pluszpontot kapni. Ezen kívül lehet OKTV helyezésért is pluszpontot kapni. 1-10. helyezés: 80 pluszpont, 11.-20. 40 pluszpont, 21.-30. 20 pluszpont jár. Az OKTV-s pluszpont csak akkor számítható be, ha olyan egyetemre/főiskolára jelentkezel, ahová ez a tárgy felvételi tárgyként van megjelölve. Valamint hátrányos helyzetért is lehet pluszpontot szerezni.
9/14 anonim válasza:
20:40-es voltam, és még hozzátenném, hogy nézd meg az előző évek ponthatárát, mert ha 400 pont fölött volt, akkor pluszpontok nélkül nem vesznek fel.
10/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
40 pont már meg van a felsöfokú nyelvvizsgáért.
De akkor jó tudni hogy közepesre kell készülnöm. :)
2011. aug. 28. 23:54
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!