Ha én emelt szintű tagozatos vagyok egy tantárgyból akkor nekem abból a tantárgyból kötelező emelt szinten érettségizni vagy lehet középszinten is?
Szia!
Úgy tudom, hogy nem. Nekünk ki kellett tölteni 11. végén (nyelvi előkészítős osztály) egy fakultációs papírt, még azon is rajta volt, hogy a bejelölt tárgyakból kötelező (alá volt húzva) az emelt szintű érettségi, mégis csak felmérés szintjén mozgott az egész. Úgyhogy szerintem nem kötelezhet erre senkit egy iskola, viszont ha jól tudom 2013-tól kötelező min. egy emelt a felvételihez (nem vagyok biztos a dátumban, mert én idén, 2010-ben felvételiztem a 480 pontos rendszerben).
Remélem, tudtam segíteni.
19/F
mehetsz középszinten is
te döntöd el, h miből, milyen szinten
de gondolom, h érdemes abból a tárgyból, amit emelt óraszámban tanultál
Szia!
Hogyha egy szakra nem kötelező az emelt szintű érettségi (azt hiszem 2013-ig nem kell) és mondjuk van nyelvvizsgád, akkor fontold meg, hogy középszintre menj! Saját tapasztalatból mondom, hogy nem csináltam emeltet, volt gyvt-m és nyelvvizsgám, így majdnem 440 pontot értem el, az aki "agyon emeltezte magát", annak a 350-et nem sikerült elérni, úgyhogy mérd fel a képességeidet, lehetőségeidet és azt, hogy mivel tudsz a legnagyobb "szakítani", de kalkuláld a rosszat is ugyanúgy bele.
19/F
Nálunk csak nyelvből kellett emeltezni, mert kéttannyelvű osztály voltunk.
Sztem máshol nem kötelező az emelt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!