Bepanikoltam az egyetemtol, megnyugtatnal?
Hidd el ide az átlag ritkakevés!
Nagyon gyötrő lessz a sok tanulás, nem szar@zásból mondom.
egész más tárgyak vannak, mint gimiben,észrevetted gondolom és gondlom azért nem matek szakra mentél, de lehet, még ott is akadnának magolható tárgyak. Attól sem kell megijedni, ha első félévben nem jön össze egy tárgy, mert később is lesz lehetőséged újra felvenni. Bár nekem kissé furcsa, hogy ha ennyire humán beállítottságú vagy, akkor miért éri meg egy reálos szakra menni. Persze, ha képes vagy megtanulni, akkor semmi gond.
Megkérdezhetem, hogy konkrétan mire mész?
Nyugiiiii!
Nem esznek embert :) Nem tudom, hogy te pontosan mire jelentkeztél, én mondjuk humán érdeklődésemnek megfelelően ehhez kötődő szakra járok, de nekem is volt olyan - sőt, most is van néha -, hogy nem értek valamit. De hát ez nem baj! Több tanár is említette az első napokban, hogy szerezzünk be ilyen-olyan szótárat, és nézzük meg, amit nem értünk. És tényleg hasznos, órán sokszor kiírom a lap szélére, ha olyan kifejezést használ a tanár, amit nem ismerek, aztán otthon kikeresem. És nem én vagyok az egyetlen. Meg a jegyzetben azt is meg szoktam jelölni, ha valamit nem értettem pontosan, mármint neveket, vagy nem tudom, hogy kell írni. Ezekre is rá szoktam keresni utána itthon, és aztán beírom helyesen.
Ezeket te is megteheted, az nem fog feltűnni senkinek az első órán, hogy te nem értesz mindent pontosan (mások is lesznek vele így amúgy). Meg kell szokni a szakmai nyelvet, meg az előadó stílusát is.
Milyen szakra jelentkeztél?
Egyemtől és szaktól is függhet, saját tapasztalataim szerint ha az egész nyáron való tanulással csak átlagos szintre hoztad fel magad és van ami még így is ködös a középsulis anyagból, akkor nincs sok esélyed az egyetemen. Nem kezdenek rögtön egyetemi szinten beszélni, az első pár órát még érteni fogod, de ha a középsulis anyag nehézséget okozott akkor az egyetemivel nem fogsz boldogulni.
Igen, de annyival nehezebb is az egyetemi anyag, és sok előadáshoz nincs könyv, ami még jobban megnehezíti a tanulást ha a tanár nem jó előadó.
A szakot ahova mész nem ismerem, de elég sok biológiád, fizikád, matekod, informatikád lesz szerintem, de mivel inkább gyakorlati jellegű mint elméleti, ha nagyon odateszed magad a tanulás mellé akkor elképzelhető hogy menni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!