Félévkor be lehet kerülni egyetemi kollégiumba?
Lehet, hogy sulifüggő, de szerintem várólista mindenhol van. Erre bármikor lehet jelentkezni, de szerencse kell hozzá, hogy sikerül-e bejutni, és ha igen, mikor.
Az ELTE-n pl. augusztus 31-én már felvesznek egy adag embert a várólistáról (mert addig sokan, akik kaptak kolit, mégis visszamondják), és onnantól pedig folyamatosan, ha szabadul fel hely, valakit beraknak oda.
Nálunk Győrben várólistára nem lehet akármikor jelentkezni.
Aki a rendes felvételi eljárásban nem kapott kolihelyet az várólistára kerül. Onnan bekerülhet.
Aki egyáltalán nem jelentkezett, annak köv szeptemberig nincs koli.
Nem is tudom hogy gondoltad, hogy nem akarsz mással osztozni a szobán. A kolesz nem luxus hotel, általában örül az ember, ha bekerül, és reménykedik, hogy nem ezer éves koli, mert a régebbi épületek méltán viselik a "csótányos" elnevezést.
Ez a bejárás téma....hát elég necces, most gondolj bele, milyen rossz az, ha a barátaid buliznak, te meg nem tudsz menni, mert nem tudsz utána haza menni meg ilyenek.
Iratkozz fel a várólistára, általában mindig marad pár üres hely.
Hát a SZE-n Győrben tuti nem lehet később jelentkezni.
Olyat lehet, hogy beadsz méltányossági kéremet, különböző anyagi és szociális okokra hivatkozva akkor még felvesznek 20-30 embert. De annak azt hiszem hétfő volt a határideje.
Távolságra annyira nem méltányolnak, főleg 60 km azért nem sok. Szaktársam 400 km-re lakik :) Én csak 160-ra.
Kérelmet szociális helyzetre tudsz beadni, kevés a pénzetek sok testvétred van aki tanul, szülők elváltak, Te vagy családtag beteg, magas a gyógyszerköltsége, ilyesmik.
Amúgy szaktárs Sopronból másik Kapuvárról jár be minden nap, lehet neked se lesz vészes, majd ki kell próbálni :)
Jövő szeptemberre természetesen jelentkezhetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!