Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mit gondolsz, valoban hatekony...

Mit gondolsz, valoban hatekonyak a nagyhiru egyetemek (pl. Corvinus, ELTE, BME) vagy csak altalanos kozhiedelem?

Figyelt kérdés
2011. aug. 19. 21:52
1 2
 11/19 anonim válasza:
Tányleg sokkal-sokkal nagyobb tudást adnak és a ha ott tanulsz, akkor lehet egy vállalat még azelőtt munkát ajánl, hogy elvégezted volna. Szóval elvégzed és azonnal van munkád.
2011. aug. 23. 11:11
 12/19 anonim ***** válasza:
11:11! max akkor, ha van ismerős/rokon a vállalatnál
2011. aug. 23. 17:11
 13/19 anonim válasza:
Hatékonyak? persze, hogy hatékonyak. Magyarországon két Európa szerte elismert egyetem van a BME, meg a Corvinus és valóban nem ritka, hogy a jó képességű emberkékért diploma előtt kapkodnak. Persze ez leginkább szak függő. Szóval igen van súlya ezeknek az egyetemeknek. (BME-t speciel a felvettek fele jó ha elvégzi!
2011. aug. 23. 23:57
 14/19 anonim válasza:
Egyértelmű, hogy így van. Sokkal több óra közül lehet választani, több diák=> több pénz=> sokkal tágabb területen fejleszthető képességek. Pl.: nálunk a BME-n vagy tanulsz, vagy kirúgnak, jobb esetben átraknak költségesre. Míg mondjuk egy Óbudain ehhez képest egész nap nem csinálsz semmit, és kapsz egy diplomát. Persze ez karoktól is függ. Pl.: nálunk a VIK a legerősebb, de a közlek vegyész gépész építész kar is nagyon erős. Egy gazdaságin.. nem tudom milyen szakok vannak, de úgy tudom, hogy könnyebb. Persze ad az egyetem ott is a színvonalra, hogy a menedzser szakosokat matekkal szopatja, de nekik könnyebb. És ha mondjuk egy Semmelweis-es orvosival kimész külföldre, és tudsz az adott nyelven, nem hiszem, hogy hazaküldenének Magyarországra. Mert ne felejtsük el, hogy az is egy elit egyetem. A Corvinusról meg annyit, hogy szerintem elfelejtheted, mert akkora baloldali, hogy tuti nem marad talpon az elkövetkezendő 2,5 évben.
2011. aug. 25. 09:18
 15/19 anonim válasza:

17:11!

Nem feltétlenül, egyes egyetemeken még az oklevél előtt is gyakornokoskodnak, odaszoknak egy bizonyos helyere. Van egy ismerősöm, akinek olyan jól sikerült a szakdogája, miután a Bosch-nál gyakornokoskodott(ez a kettő egymástól független tény), hogy utána alig várta a cég, hogy kijöjjön az egyetemről.

2011. aug. 25. 09:25
 16/19 anonim válasza:
100%

Szia!

Mivel az ELTE TTK karára járok, így csak arról tudok szólni. Igen, hatékony (legalábbis az én alapszakom és a mesterszakom is). De tök mindegy milyen egyetemre jársz, ha te nem teszed magad oda... Ne felejtsük el, hogy nem mindig a tanár a problémás. Tudod, ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye...

Tény, hogy a fejpénz miatt sok idiótát felvesznek... viszont tény az is, hogy aki nem odavaló, nem is végez.

2011. aug. 25. 12:07
 17/19 anonim válasza:
Előző voltam: én a Debreceni, Pécsi és Szegedi egyetemet is elismerem, pedig az egyik mesterszakra jöttek Debrecenből diákok (mert ugye állítólag átjárhatóak az egyetemek "hála a Bolognai-képzésnek"), viszont olyan szinten le vannak maradva, hogy 10-ből 1 képes behozni, a többiek bukdácsolnak...
2011. aug. 25. 12:15
 18/19 anonim válasza:
Valóban hatékonyabbak a nagyhírű egyetemek, hiszen nagyobb az esély a meghallgatásra. Természetesen a meghallgatás során dől el minden, hiszen hiába végzett valaki a BME-n, ha 5 percig sem tud önállóan beszélni, vagy a három hónapos próbaidő alatt nem teszi ki szívét lelkét, a rá bízott feladat elvégzésében,akkor gyorsan repül! OK: Nem volt elég hatékony, stb.
2011. aug. 25. 16:58
 19/19 anonim válasza:
Ezzel azért vitatkoznék, én Pannon Egyetemre járok Veszprémbe, kicsi egyetem, vidéken is van, de ugyanúgy megkapjuk az állásajánlatokat, és pl. a MIK-en ez úgy működik, hogy az a pár ember, aki úgy kap diplomát, hogy MÉG nincs meg a munkahelye, az a ritka, amúgy a legtöbben már diploma előtt elkezdenek cégeknél dolgozni gyakornokként, és ezek a cégek végzés után rögtön át is veszik őket. És bizonyos szakterületeken (informatika, vegyészmérnökök) nekünk is jó nevünk van.
2011. aug. 26. 17:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!