Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Miért KELL piálni és miért...

Miért KELL piálni és miért menő merevrészegnek lenni a felsőoktatási évek alatt?

Figyelt kérdés
2011. aug. 16. 16:37
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
76%

Sztem egyáltalán NEM az

Én így golndolom

2011. aug. 16. 16:40
 2/14 anonim ***** válasza:
76%

Én nem iszom és majdnem színötös vagyok:)

Gondolom azért,mert még utoljára szülők pénzéből bulizhatnak egy jó öt évet,mielőtt a sajátjukból kéne.

2011. aug. 16. 16:44
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Én nem piáltam egyetemen, csak hétvégén amikor hazajöttem az itthoni barátaimmal.

Ott szépen bejártam órára, bevásároltam, kajáltam, kockultam, aludtam, néha kávéztunk-sütiztünk egyet, inni csak ritkán ittam Pesten.

Egyetem elején persze én is belevetettem magam a mindennapi Drönközésbe, na de a sokadik 0 pontos pótpótzh után csütörtök éjjelenként inkább a matekfüzetemen aludtam, mint lent a kifolyt sörös asztalon.

2011. aug. 16. 16:50
 4/14 anonim ***** válasza:
Jó kérdés.. Én azt hittem ez csak középiskolában menő, és hogy egyetemen már érett, normális emberek vannak.. de sajnos ez nem így van..
2011. aug. 16. 17:23
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Piálni természetesen nem KELL, mindenki maga dönthet, hogy piál-e, vagy nem, és ha igen, mennyit.

Ha a kérdés inkább arra vonatkozik, hogy miért érzik úgy sokan, hogy csak akkor érvényesülhetnek és csak akkor lehet sok barátjuk az egyetemen, ha piálnak: mert a hallgatók hangosabbik fele ezt az "igét" hirdeti. :) Úgy állítják be, hogy ha nem piálsz, akkor nem az ám a baj, hogy nem piálsz, hanem mert ők csak sajnálnak, hogy majd emiatt nem lesz sok barátod, meg "antiszociális" leszel (Úristen hányszor hallottam ezt egyetemi éveim alatt :D).

Miközben prímán meg lehet lenni piálás nélkül, és sok barátra lehet így is szert tenni, ráadásul olyanokra, akiknek nem csak akkor vagy jó, ha együtt buliztok. Na jó, HÖK-ös lehet, hogy nem leszel olyan könnyen, ha nem piálsz, de ez már egy másik kérdés. :)

2011. aug. 16. 18:51
 6/14 anonim ***** válasza:

Ki mondta hogy KELL?

Én pl soha nem iszom. Nem is bírom a piát. Mégis végzős mérnökjelölt vagyok. lehet így is.

2011. aug. 16. 22:20
 7/14 anonim ***** válasza:
Hétvégén azért lehet, de ZH-k és vizsgák írása előtt öngyilkosság.
2011. aug. 16. 23:20
 8/14 anonim ***** válasza:
54%
Soha nem iszom hétvégén, akkor dolgozni kell. :D Úr Isten, mennyire elítélendő, ha egy egyetemista iszik, leszakad az ég... mert ha éjjel 2-ig bulizom, nem tudok bemenni másnap 10-től az óráimra? Valószínűleg nem a legfontosabb szóbeli vizsgám előtt fogok beb@szni, mint az albán szamár. -.-
2011. aug. 16. 23:36
 9/14 anonim ***** válasza:
61%
Azért "kell" mert ez az utolsó 5 éved amikor még megteheted. Később felnőttként már alkoholizmusnak nevezik azt, amire ezekben az években még mosolyogva legyintenek... Amúgy az egyetemi teljesítményeddel nem mindig van összefüggésben, hogy mennyit iszol, lehetsz úgyis színötös, ha végig iszod a szorgalmi időszakot, aztán végig sz*pod a vizsgaidőszakot. Nem azt mondom, hogy ez a követendő, de járható út.
2011. aug. 17. 01:04
 10/14 anonim ***** válasza:
34%

"Azért "kell" mert ez az utolsó 5 éved amikor még megteheted." Ennyi erővel menjen minden 13 éves gyerek lopni, meg betörni, hiszen ez az utolsó évük amikor még nem büntethetők... (oké kicsit elvont az érv, de legalább normális dolgot írjál arra, hogy miért "kell", ne azt hogy mert "még megteheti")

"amire ezekben az években még mosolyogva legyintenek" ahogy látod a fenti hozzászólásokat, nem mindenki legyint rá mosolyogva.

2011. aug. 17. 11:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!