Így még adhatok be pótjelentkezést az idén?
Nem értem, hogy minek kellett olyan sulit megjelölnöd, ahová eleve tudtad, hogy nem akarsz menni.
Így most már marad a keresztféléves felvételi, ha meghirdetnek, illetve egy év múlva a rendes felvételi.
Én is így jártam, szóval én is megértem a problémádat, ráadásul én egy tőlem tök messze eső egyetemre kerültem be, mert nem néztem meg a várost, lehet bántani, nekem egyértelmű volt, hogy SZIE csak Gödöllőn van... szóval a lényeg én írtam a fevi infónak egy levelet, hogy mit tehetek és a következőt küldték válasznak_
Tisztelt Érdeklődő!
Amennyiben az általános eljárás során felvételt nyert valamelyik jelentkezési helyére a pótfelvételi eljárás során nem nyújthat be jelentkezést. Amennyiben felvételt nyert, azonban inkább másik intézményben kíván tanulmányokat folytatni, a következőket teheti:
a) Ha nem teljesen biztos még a szándéka, megteheti, hogy a felvételi döntés alapján beiratkozik, ezzel ugyan létrejön az intézménnyel fennálló hallgatói jogviszonya, de – amennyiben az intézmény tanulmányi- és vizsgarendje ezt lehetővé teszi – „halaszthat”, vagyis szüneteltetheti a hallgatói jogviszonyát. Amennyiben azonban az első félévben nem lehet halasztani, illetve nem halaszt, már ez a félév is be fog számítani a támogatási időbe, vagyis ezzel csökkenni fog az államilag támogatott féléveinek száma.
b) Beiratkozik oda, ahová felvették, és kéri az átvételét egy másik intézménybe. Erre kizárólag akkor van mód, ha a „fogadó” felsőoktatási intézmény szabályzata lehetővé teszi, ezért erről a kiszemelt másik felsőoktatási intézményben tájékozódjon!
c) Nem megy el a beiratkozásra. Ebben az esetben azonban később már csak új felvételi eljárás eredményeként iratkozhat be akár ebbe, akár másik intézménybe.
Én szerintem a B pontot választom, miszerint átjelentkezem később, csak meg kell várnom, ameddig vissza jelez az az iskola ahova menni szeretnék, hogy vesznek e át tanulókat és természetesen az már költség térítéses. Az A pontban leírtak nem is tiszták, de jövőre meg azért nem jó, mert befogják vezetni, hogy nyelv vizsga, egy emelt és egy természetismereti érettségi is kell majd a főiskolára való bejutáshoz. Szóval a helyedben nem mennék OKJ-r legalábbis nekem ez a véleményem, ugyan ebben a cipőben. Minden esetre sok sikert!!! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!