Lehet-e az egyetemi képzési időt rövidíteni? Gondolok itt arra, hogy egy három évig tartó bsc-t két év alatt elvégezni. Van valakinek ebben tapasztalata?
Nemrégiben a HVG-n olvastam, hogy a 3+2-es struktúrájú képzéseket többen is 2+1 év alatt végezték el rövidítéssel./Nyilván előrehozott vizsga stb./
Van ebben valakinek tapasztalata vagy infoja, hogy ez hogy lehetséges?És mi a menete?
Megjegyzem, nem rossz egyetemekről és főiskolákról volt szó, Corvinus, ELTE, BGF, DE, tehát nem büfészakos képzések.
Értelek, de ez annyira irreális, hogy lehetetlen. Sőt, egy első éves, aki épphogy kipottyant a gimiből, szeptemberbe elkezdi az ajánlott tárgyat, amihez lövése sincs és gyorsan 1-2 hét alatt tanulja meg a féléves anyagot, hogy ugyan abban az időpontban a ráépülős tárgyat is értve hallgassa? Meleg kézfogással szeretném jutalmazni azt a hőst, aki ezt bevállalja műszakin. Ezt bevállalja? Hülyeség a mondat, kezet fogok vele, ha minden tárgyat elvégez, ami a mintatantervben van, sőt tovább megyek, gratuláció illeti, ha egyáltalán ki nem esik.
De visszatérve, őszi félévben hogyan venné már fel a tavaszi félévi tárgyat, ha egyszer az tavasszal van? Következő év őszit meg nem tudja, ha nincs meg a tavaszi. Tehát nekem ez sántít...
Pl. éppen ilyesmire szolgál az egyéni tanrend, illetve a kérvényezése, h mégis felvehess más tárgyakat is.
Az, hogy ki mennyire képes ezt megvalósítani az az adott személytől függ, természetesen. De a lehetőség adott arra, hogy rövidebb idő alatt végezzen valaki.
Ritkán folyok bele ilyen beszélgetésekbe, de most megteszem.
Pontosan abban a cipőben járok, mint a kérdező rokona, az oldalt általában hasznosnak találtam, gyors előzetes információ forrás.
Ehhez képest rengeteg időm elment azzal, hogy végigfussam a kretén hozzászólók válaszait, akik azt hiszik, ez egy fórum.
Igenis, vannak büfészakok. Aki ezt cáfolja, sosem járt végig sem egy mérnöki, sem jogász, orvosi vagy közgazdász szakot !!! Arról nem is beszélve, hogy olyan primitív szerencsétlenek leszek elméletileg értelmiségiek (gyakorlatban csak diplomások), akiknek az IQ-ja egy 8. osztályoséval vetekszik.
Igenis, nem csúszás-mászás, ha valakinek van stílusa. Azon viszont mindig megdöbbenek, hogy egyeseknek mennyire nincs.
Tehát összefoglalva:
egy igen-nem válaszra volt szükségem, ehhez képest olvastam én orvosok pocskondiázásáról, kivándorlás-ellenességről, más rokonának ócsárlásáról, és egyre dühösebb lettem.
Nem lehet kitiltani valahogy az ilyen felhasználókat innen? És ezt most tejesen komolyan kérdezem, mert ez az oldal céljával (azaz: kérdés - tömör válasz tapasztalatból, segítő szándékkal = HASZNOS információ GYORSAN)ellentétes viselkedés!!!
köszönöm...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!