Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Lehet-e az egyetemi képzési...

Lehet-e az egyetemi képzési időt rövidíteni? Gondolok itt arra, hogy egy három évig tartó bsc-t két év alatt elvégezni. Van valakinek ebben tapasztalata?

Figyelt kérdés

Nemrégiben a HVG-n olvastam, hogy a 3+2-es struktúrájú képzéseket többen is 2+1 év alatt végezték el rövidítéssel./Nyilván előrehozott vizsga stb./

Van ebben valakinek tapasztalata vagy infoja, hogy ez hogy lehetséges?És mi a menete?

Megjegyzem, nem rossz egyetemekről és főiskolákról volt szó, Corvinus, ELTE, BGF, DE, tehát nem büfészakos képzések.

2011. júl. 20. 09:35
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
32%
Lennél szíves definiálni, hogy számodra melyek a "büfészakok"? Csak azért mert én 3+1 év alatt végeztem a 3+2 éves képzést, és lehet, hogy számodra az csak egyike a "büfészakoknak"...
2011. júl. 20. 09:39
 2/28 A kérdező kommentje:

A kérdés nem erre irányult, valószínűleg azért végezted el 3+1 év alatt, mert a mastered alapból egy éves képzés.

Én azon struktúrákra gondolok amelyek alapból 3+2 évesek és ezek rövidítési lehetőségei érdekelnek 2+1-re.

Büfészak?Kommunikáció, marketing, reklámszervező vagy pl vannak kimondottan olyan felsőoktatási intézmények amelyek diplomája nem sokat ér KJF, ÁVF, ZSKF stb

2011. júl. 20. 09:46
 3/28 anonim ***** válasza:
21%

Amint látom, a szövegértésed eléggé gyenge. 3+2 éves képzést végeztem el 3+1 év alatt! Figyelj oda a számokra, vagy ha kell, betűvel is leírom: a "három plusz két éves képzést végeztem el három plusz egy év alatt. A három évet azért nem tudtam lerövidíteni, mert ellógtam. Aztán rájöttem, hogy van lehetőség rövidebb idő alatt is elvégezni, így a második szakasznál már ügyesebb voltam.

Ja, és nem büfészak volt ez sem. :) Tehát lehetséges.

2011. júl. 20. 10:04
 4/28 anonim ***** válasza:
100%
Ma már a legtöbb helyen krediteket kell szerezni és nem félévi követelmények vannak. Ha reggeltől estig bent vagy és egy félévben felveszel 2 félévnyi tárgyat (ha meghirdetik őket) akkor előbb lesz meg az összes köteleződ és előbb leadhatod a szakdogát, mehetsz államvizsgázni.
2011. júl. 20. 10:04
 5/28 A kérdező kommentje:

A válasz írója 68%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 10:04

Kérlek kímélj meg a hasznavehetetlen válaszaidtól.

Semmi értelme nem volt, hogy billentyűzetet ragadtál, mert nem írtál semmit csak tudálékoskodtál és feleslegesen okoskodtál, a szövegértéssel semmi bajom, talán neked lehetne, mert egy kérdésre sem válaszoltál, csak favorizáltad magad.

Őszintén a kérdésem nem arra irányult, hogy mennyire vagy csodagyerek.

a válaszod teljesen hasznavehetetlen.

2011. júl. 20. 10:25
 6/28 ava87 ***** válasza:
100%
Igen, meg lehet csinálni, legalább is az egyik évfolyamtársam ezt teszi éppen. 7 féléves a képzés, de ő már az első félévben felvett több 3. félévre ajánlott kurzust, 2. félévben 4. félévre ajánlottakat, stb., így ő valószínűleg hamarabb fog végezni. Kérdeztem tőle, hogy ezt lehet-e, azt mondta, hogy igen, csak majd a végén, amikor minden kötelező tárgyat teljesített, kérvényt kell írnia a dékánnak.
2011. júl. 20. 10:28
 7/28 A kérdező kommentje:

Kedves A válasz írója 88%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 10:04

Köszönöm a válaszodat.Még egyetlen kérdés merült fel bennem.

Meglátásod szerint ez levelező tagozaton is megoldható-e.

Sajnos jelenleg már nem igazán van rálátásom a jelenlegi magyar felsőoktatásra, mivel 10 éve diplomáztam az orvosin és 8 éve nem otthon dolgozom.

Anno egy rövidített ütemhez külön dékáni engedély kellett, bár az orvosin nem igazán jellemző ez a rengeteg gyakorlat miatt.

Az unokahúgomban vetődött fel ez a kérdés egy tegnap esti beszélgetés kapcsán, ő a Corvinusra jár gazdálkodás managment szakra levelezőn.

Még egyszer köszönöm a kedvességedet.

2011. júl. 20. 10:30
 8/28 A kérdező kommentje:

Kedves ava87!

Köszönöm a válaszodat, akkor ezek szerint a dékáni engedélyeztetés azóta is megmaradt.

Rendben, továbbítom az infókat.

Még egyszer köszönöm, hogy időt szakítottál a válaszra.

2011. júl. 20. 10:33
 9/28 anonim ***** válasza:
30%

Még egyszer köszönöm a kedvességedet. Köszönöm a válaszodat.

Még egyszer köszönöm, hogy időt szakítottál a válaszra. te jó ég:D

Azért nem kell laposkúszásban, hátrálva kimenned a gép elől egy másik szobába, ez az oldal azért van, hogy segítsünk egymásnak...

2011. júl. 20. 10:54
 10/28 anonim ***** válasza:

A 68%-osnak nagyonis hasznos volt a válasza, miért kell kioktatnod?! Egyértelmű választ kaptál tőle az eldöntendő kérdésedre: Igen, lehetséges.

Egyébként tőlem is nemrég kérdezték, hogy nem akarnék-e rövidíteni, egészen odáig azt sem tudtam, hogy lehet ilyet. Kár, hogy az első évem már letudva, így majd talán csak a mesteren lesz rá lehetőségem.

2011. júl. 20. 10:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!