Lehet-e az egyetemi képzési időt rövidíteni? Gondolok itt arra, hogy egy három évig tartó bsc-t két év alatt elvégezni. Van valakinek ebben tapasztalata?
Nemrégiben a HVG-n olvastam, hogy a 3+2-es struktúrájú képzéseket többen is 2+1 év alatt végezték el rövidítéssel./Nyilván előrehozott vizsga stb./
Van ebben valakinek tapasztalata vagy infoja, hogy ez hogy lehetséges?És mi a menete?
Megjegyzem, nem rossz egyetemekről és főiskolákról volt szó, Corvinus, ELTE, BGF, DE, tehát nem büfészakos képzések.
A kérdés nem erre irányult, valószínűleg azért végezted el 3+1 év alatt, mert a mastered alapból egy éves képzés.
Én azon struktúrákra gondolok amelyek alapból 3+2 évesek és ezek rövidítési lehetőségei érdekelnek 2+1-re.
Büfészak?Kommunikáció, marketing, reklámszervező vagy pl vannak kimondottan olyan felsőoktatási intézmények amelyek diplomája nem sokat ér KJF, ÁVF, ZSKF stb
Amint látom, a szövegértésed eléggé gyenge. 3+2 éves képzést végeztem el 3+1 év alatt! Figyelj oda a számokra, vagy ha kell, betűvel is leírom: a "három plusz két éves képzést végeztem el három plusz egy év alatt. A három évet azért nem tudtam lerövidíteni, mert ellógtam. Aztán rájöttem, hogy van lehetőség rövidebb idő alatt is elvégezni, így a második szakasznál már ügyesebb voltam.
Ja, és nem büfészak volt ez sem. :) Tehát lehetséges.
A válasz írója 68%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 10:04
Kérlek kímélj meg a hasznavehetetlen válaszaidtól.
Semmi értelme nem volt, hogy billentyűzetet ragadtál, mert nem írtál semmit csak tudálékoskodtál és feleslegesen okoskodtál, a szövegértéssel semmi bajom, talán neked lehetne, mert egy kérdésre sem válaszoltál, csak favorizáltad magad.
Őszintén a kérdésem nem arra irányult, hogy mennyire vagy csodagyerek.
a válaszod teljesen hasznavehetetlen.
Kedves A válasz írója 88%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 10:04
Köszönöm a válaszodat.Még egyetlen kérdés merült fel bennem.
Meglátásod szerint ez levelező tagozaton is megoldható-e.
Sajnos jelenleg már nem igazán van rálátásom a jelenlegi magyar felsőoktatásra, mivel 10 éve diplomáztam az orvosin és 8 éve nem otthon dolgozom.
Anno egy rövidített ütemhez külön dékáni engedély kellett, bár az orvosin nem igazán jellemző ez a rengeteg gyakorlat miatt.
Az unokahúgomban vetődött fel ez a kérdés egy tegnap esti beszélgetés kapcsán, ő a Corvinusra jár gazdálkodás managment szakra levelezőn.
Még egyszer köszönöm a kedvességedet.
Kedves ava87!
Köszönöm a válaszodat, akkor ezek szerint a dékáni engedélyeztetés azóta is megmaradt.
Rendben, továbbítom az infókat.
Még egyszer köszönöm, hogy időt szakítottál a válaszra.
Még egyszer köszönöm a kedvességedet. Köszönöm a válaszodat.
Még egyszer köszönöm, hogy időt szakítottál a válaszra. te jó ég:D
Azért nem kell laposkúszásban, hátrálva kimenned a gép elől egy másik szobába, ez az oldal azért van, hogy segítsünk egymásnak...
A 68%-osnak nagyonis hasznos volt a válasza, miért kell kioktatnod?! Egyértelmű választ kaptál tőle az eldöntendő kérdésedre: Igen, lehetséges.
Egyébként tőlem is nemrég kérdezték, hogy nem akarnék-e rövidíteni, egészen odáig azt sem tudtam, hogy lehet ilyet. Kár, hogy az első évem már letudva, így majd talán csak a mesteren lesz rá lehetőségem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!