Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Az gáz, ha valaki nem akar...

Az gáz, ha valaki nem akar gólyatáborba menni?

Figyelt kérdés
2011. júl. 17. 10:40
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
80%

Én a 23:OO-ás vagyok.

Persze értem én, hogy vannak olyan beállítottságú emberek,akik ilyen közegben nem érzik magukat jól,és valóban nem tudhatjuk,hogy kinél,hogy sülne el a dolog,ezért gondolom itt mindenki a saját véleményét osztotta meg,nyilván vannak akik negatív élménnyel vannak a gólyatáborukról. Még annyit akartam írni,hogy továbbra sem tartom gáznak ha valaki nem vesz részt rajta bármilyen okból kifolyólag( nincskedve,betegség,utazás,anyagiak) de nekem azért volt így könnyebb,mert én Vác mellől költöztem le Pécsre egyetemre,és a várost se ismertem,és így az elején jó volt, hogy már vannak ismerőseim az első napokban. Persze ettől függetlenül mi senkit sem közösítettünk ki azért mert nem volt ott a gólyatáborban, ezenkívül is rengeteg emberrel jóba lettem, szóval ne úgy képzeld ezt el,ha most nem mész el a gólyatáborba akkor senki nem fog hozzádszólni az egyetemen,mert egyáltalán nem erről van szó,a lényeg,hogy légy nyitott:) A táborról meg annyit,hogy semmi sem kötelező,felnőtt ember vagy,vannak fix programok,amikhez ha van kedved akkor résztveszel rajtuk, senkit nem néztünk ki azért mert nem vett részt 1-1 feladatban,vagy nem ivott alkoholt,és nem bulizott reggelig(hozzáteszem én sem ittam és buliztam végig non-stop a 4 napot) és nálunk ebből nem volt gond,mindenki jól tudta magát érezni valamilyen formában,és érted attól mert te nem szereted a palacsintát,lángost is tudsz venni ;-) Ettől függetlenül nem akarlak rábeszélni,és értem én a mai kommenteket, ha biztos vagy benne hogy nem tudnád magad jól érezni,akkor lehet tényleg nem éri meg:)

2011. júl. 18. 09:58
 12/26 anonim ***** válasza:
100%
Nekem alapjában véve nem a gólyatáborral van a bajom hanem amit ott csinálnak. Szóval érted, én is aztmondanám hogy milyen király lehet, de ha nem arról szólna amiről. De ez olyan szerencsétlenül jött ki, hogy az ott csinálható dolgok eléggé összeüfüggnek, nem túl nagy a különbség köztük. Szóval aki nem szeret sokat bulizni az elképzelhető hogy a hülyéskedős csapatfeladatoktól sem jön lázba és így tovább. Akkor meg a végén ott tartunk, hogy semmit sem csinál csak nézi a többieket, és biztos vagyok benne, hogy ez senkinek sem tetszene. Bár én még azt is el tudom képezlni, ha csak egy-egy dolgot nem csinál, azt sem szeretik. Szerintem jobb lenne ha kissé nagyobb lenne a szórás a programok típusa körül.
2011. júl. 18. 10:05
 13/26 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 09.26-os, te valami iszonyat nagy negatívumokat látsz bele ezen megjegyzésekbe, avagy teljesen máshogy értelmezzük a szavakat, kijelentéseket! Számomra az, hogy nem gáz ha valaki kihagyja, az azt jelenti, hogy EGYÁLTALÁN NEM GÁZ ha valaki kihagyja, ergo, ha nincs kedve eljönni, akkor ne jöjjön el, nincs ezzel semmi probléma... Az hogy "nem tudja mit hagy ki", az pedig egyértelmű hogy nem tudja, de sokaknak teljesen más fogalma van a gólyatáborokról, mint amit valójában takar! Az elsődleges célja egyáltalán nem az és nem is arra mennek a vezetők, hogy megalázzák a gólyákat, mindenki hulla részeg legyen és 15 mentőt kelljen éjszakánként hívni, hogy detoxba vigye az embereket. A TE döntésed, hogy mennyit iszol, ha egyáltalán iszol, ahogy az is hogy mit. A TE döntésed az is, hogy elmész-e este bulizni, vagy maradsz este a szálláson pár emberrel inkább beszélgetni. Nálunk is volt ilyen is olyan is... Mindig volt olyan aki bizonyos játékokban sem akart részt venni, én sem vállaltam be mindegyiket, de még a csapatversenyeket is direkt úgy tervezték nálunk, hogy ne legyen gond, ha 10 emberből 5 azt mondja, hogy ezt nem... Aki nem nyitott, nem szeretne szórakozni (és ezalatt nem az esti bulikat értem), illetve teljesen elakar zárkózni mindentől, passzívkodni szeretne, annak nyilván nem való ez a tábor.

De pl. attól hogy valaki a pia váltóban nem akar részt venni, a "tétre" kötélhúzásban még részt vehet, ahol a tét egy ruhás csobbanás volt a folyóban. Teszem hozzá 38 fokban senki nem halt bele a csobbanásba, sőt... :)

Tehát ezzel csak azt akarom mondani, hogy akiben van egy kis nyitottság és anyagi kerete, lehetősége is lenne arra, hogy elmenjen, annak szerintem érdemes elmenni, viszont senki nem néz le senkit, csak azért mert nem volt ott gólyatáborban, ez mindenkinek az egyéni döntése!

2011. júl. 18. 10:37
 14/26 anonim ***** válasza:
73%
Attól mert valaki ezektől mind elzárkózik, nem azt jelenti hogy mindentől elzárkózik. Őt meg lehet olyan dolgok érdeklik amik szerinted gázak, vagy unalmasak, vagy sosem vállalnád be. A nyitottság ebbe az irányba is áll.
2011. júl. 18. 10:42
 15/26 anonim ***** válasza:
Ahh... oké, nyugodtan beleköthetsz minden szavamba! Nyilván nem a Harry Potter legújabb filmjére kell nyitottnak lenni, ha egyszer gólyatáborról beszélünk. Viszont ha valakiben van egy kis nyitottság arra, hogy játékos úton ismerje meg rengeteg hallgató társát pl., csak vacillál, mert sok az alkohol, stb akkor már érdemes kipróbálni szerintem, mert a mértékeket és határokat már tényleg te határozod meg és nem más. Ha ezekre abszolút nem vevő, akkor mint említettem, nem kell eljönni, ami NEM gáz, mert ha ő nem érezné ott jól magát, akkor minek? Ez ilyen egyszerű, nem kell valami hülye erőltetést belelátni, hogy ez kötelező, és mekkora lenézendő dolog, ha valaki nem jön el...
2011. júl. 18. 10:53
 16/26 anonim ***** válasza:

10:42

Szerintem te teljesen félreérted még mindig az előző hozzászólót. Világosan megmondta, hogy nem tartja gáznak ha nem veszel részt ilyesmiben. Ez nem gimnázium ahol ujjal mutogatnak a másikra ccsak mert annak nincs kedve valamihez. És ahogy én tapasztaltam egy gólyatáborban a legtöbb ember azzal van elfoglalva hogy barátokat szerezzen, és nem azzal hogy egy tök ismeretlen valaki melyik feladatokban vesz részt.

Az emberek 80-90%-a jól érzi magát egy fődulis/egyetemi gólyatáborban, és aki nem megy el, annak meg lesz lehetősége évközben ismerkedni.

Magyarul: Tök mindegy hogy mész vagy nem mész, de a többség nem bánja meg és kár kihagyni. De ha nem mész, azzal sincs semmi probléma.

2011. júl. 18. 10:56
 17/26 anonim ***** válasza:
86%

A válasz megírásának időpontja: ma 10:05

Figyelj, én már szerveztem egy pár gólyatábort, és hidd el, a feladatok kitalálása közben mindig figyeltünk rá, hogy ne egysíkúak legyenek. Mindig gondoltunk a zárkózottabb, nem bevállalós, nem önfeledten bulizós egyénekre is. Az esti buliknál mindig szervezők, akik ott maradtak a csendesebbekkel, és tudott velük beszélgetni. Ugyanígy figyeltünk mindig az "elmagányosodókra". Hozzájuk is mindig odamentünk, nem hagytunk senkit magára. A legtöbb zárkózott embernek pedig csak egy kis noszogatás kell, utána ők is önfeledten élvezik a dolgokat. Elvégre csupa bolondos, vicces, nevettetős feladatokat csinálunk, kötve hiszem (sőt, tapasztalatból mondom), hogy nincs olyan ember, aki ne szeretne nevetni.

Mondok jobbat, még arra is van mindig emberünk, aki a szülővel a találkahelyre érkező diákoknak a szüleivel foglalkozik.

2011. júl. 18. 11:08
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj ezzel is, hogy ez egyenrangú személyiségtípus is lehet, nem csupán szükséges rossz amiből valahogy ki kell rángatni. Nem minden ember azért nem bevállalós ilyen dolgokban, csendes stb, mert magányos és csak nincs kivel lennie. Valaki így szereti magát. A zárkózottság sem feltétlenül azt jelenti, hogy valaki szégyenlős. Én pl nagyon gonosz tudok lenni és szépen megmondom a magamét ha kell, azért vagyok "zárkózott" mert egyszerűen fárasztóak egyesek a gyerekességükkel, meg a poénjaikkal, és hogy mindenkit általánosítani akarnak (nem utálok senkit!!) és nem akarok mindenkire időt áldozni.

Amúgy nem kötekedésből mondom, de legalább annyi helyről hallottam, hogy igenis kinézik az ilyen embereket, mint ahányan most azt mondjátok, hogy nem. Mindig azt mondják, hogy "majd jobb lesz" (majd az általánosban, majd a gimiben, hidd el az egyetem már nem gimi stb), de aztán sosem lesz más valahogy. Ha pl tényleg mindenhol olyan lenne ahogy az utolsó mondaná, lehet én is szívesebben mennék.

2011. júl. 18. 11:26
 19/26 anonim ***** válasza:

Igazad van hogy nem lehet általánosítani. Jobb helyeken olyasmi a gólyatábor mint amit előtted írtak, de lehet hogy az ember pont kifog egy rosszabbat.

Egyébként legrosszabb esetben hazajössz és kész.

2011. júl. 18. 11:30
 20/26 anonim ***** válasza:
100%
Most komolyan nem akarok naívnak tűnni, de mindenhol úgy állítják be hogy ez az egy hetes szivatásról, piálásról, d*gásról, undorító feladatokról és megalázásról szól. Ha már az ember a híradóban is ezt látja, akkor azért kicsit óvatos lesz...
2011. júl. 18. 11:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!