Mi a véleményetek az építészmérnök/tervező szakokról?
Én BME-s vagyok. A BME-n az építész szak elég kegyetlen, de ez a legelfogadottabb, leghasználhatóbb. Családtagom járt a pécsi Pollackra, azt szerintem felejtsd el, nagyon rossz tapasztalataink voltak. Elavult dolgokat tanítanak, és az oktatás minősége sem a legjobb. A debreceniről nem tudok nyilatkozni, az Ybl pedig nem vészes, az inkább a szakközépből jötteknek való, mert bedobják az embert a műszaki dolgok mély vizébe. A BME-s képzés fele részben művészeti, és az első év inkább erről is szól. Én - ennek ellenére - a műszaki tárgyakat sokkal jobban szeretem.
Egyelőre az építőiparban kb 50-60%-os leépülés van. :( Bízom benne, hogy kicsit gatyába rázódik, mire én diplomázom. A keresetek szerintem nagyon vegyesek, attól is függ, mit dolgozol. Én például a tervezői szakirányban nem sok lehetőséget látok, a műszakiban inkább. De ezzel mindenki máshogy áll.
Ha a személyes véleményemre vagy kíváncsi... :) Csak akkor gyere ide, ha nagyon elhivatott vagy. Minden héten éjjelek át rajzolunk, a szorgalmi időszak egy szívás. Nagyon embertelen, és csak az csinálja végig, aki teljes szívvel akarja. Máshogy nem megy... :(
Szia! YBL-ös vagyok. Egyetértek az előttem szólóval. Nem csak a felszerelés baromi drága de nálunk is az építészek minden szabaidejükbe rajzolnak. A rajzokat előszeretettl osztályozza úgy a tanár hogy feldobja a levegőbe, ami leesik az asztalról 1-es, ami rajta marad 2-es.
Én környezetmérnökös vagyok az YBL-n de nem 1 csop.társam építészről mászott át mert azt mondta behalt tőle.
Durva tárgyak vannak amik felett kökemény munka és izzadás sem tud sokszor eredményt hozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!