Van pár kérdésem az építészet szakmával. Építőmérnök vagy építészmérnök?
Az építészek tervezésében a külső is nagyon fontos szempont, hiszen ők közcélra vagy egyéneknek terveznek ahol számít az hogy hogyan néz ki az épület.
Építésznek a "művészek" mennek.
Aki nem ilyen művészi beállítottságú, hanem csak szereti a műszaki dolgokat és szeret tervezni és alkotni, azok mennek Építőmérnöknek. Az építőmérnökök inkább ipari célú dolgokat terveznek, ahol a funkció a legfőbb szempont.
Mindkét szakmán belül sok szakosodási lehetőség van.
Építészek: magán házak, nyaralók, középületek, irodaházak, magas épületek stb.
Építőmérnökök:
szerkezetépítés: magas épületek, ipari szerkezetek(csarnokok, raktárak), hidak
mélyépítés: alagutak, stb
infrastruktúra: útépítés, vízépítés, vasútépítés, közművek stb...
Egyetem: BME
Középiskola tekintetében én inkább egy jó két tannyelvű gimibe mennék ahol erős a matek fizika is, mert a nyelvismeret nagyon sokat számít manapság, az egyetemen pedig majd megtanítják a műszaki dolgokat.
Én nagyon gyenge suliból jöttem a BME Építőmérnöki szakára, és bár voltak nehézségeim, nem éreztem annyira létfontosságúnak az előtanulmányokat. A fizikát pl. teljesen átismételtük, és sokkal jobban elmagyarázták mint középiskolában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!