Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Van pár kérdésem az építészet...

Van pár kérdésem az építészet szakmával. Építőmérnök vagy építészmérnök?

Figyelt kérdés
13/f vagyok. Előre gondolkozok és nem tudom hogy mi legyek. Építőmérnök vagy építészmérnök.Mi a különbség a kettő között.És melyik gimibe,(szakközép) majd egyetemre mennyek?Valahol Veszprém környékére kellene gimibe mennem. Előre is köszi:D
2011. febr. 12. 18:20
 1/5 anonim ***** válasza:
Az egyik inkáb müveszi hajlamot követel, a másik komoly matematikai tudást, röviden fogalmazva.
2011. febr. 14. 09:23
 2/5 A kérdező kommentje:
aha köszi:D ment a zöld kéz most már jobban értem mi a különbség a kettő közül:)
2011. febr. 14. 10:37
 3/5 anonim ***** válasza:

Az építészek tervezésében a külső is nagyon fontos szempont, hiszen ők közcélra vagy egyéneknek terveznek ahol számít az hogy hogyan néz ki az épület.

Építésznek a "művészek" mennek.

Aki nem ilyen művészi beállítottságú, hanem csak szereti a műszaki dolgokat és szeret tervezni és alkotni, azok mennek Építőmérnöknek. Az építőmérnökök inkább ipari célú dolgokat terveznek, ahol a funkció a legfőbb szempont.

Mindkét szakmán belül sok szakosodási lehetőség van.

Építészek: magán házak, nyaralók, középületek, irodaházak, magas épületek stb.

Építőmérnökök:

szerkezetépítés: magas épületek, ipari szerkezetek(csarnokok, raktárak), hidak

mélyépítés: alagutak, stb

infrastruktúra: útépítés, vízépítés, vasútépítés, közművek stb...

Egyetem: BME

Középiskola tekintetében én inkább egy jó két tannyelvű gimibe mennék ahol erős a matek fizika is, mert a nyelvismeret nagyon sokat számít manapság, az egyetemen pedig majd megtanítják a műszaki dolgokat.

Én nagyon gyenge suliból jöttem a BME Építőmérnöki szakára, és bár voltak nehézségeim, nem éreztem annyira létfontosságúnak az előtanulmányokat. A fizikát pl. teljesen átismételtük, és sokkal jobban elmagyarázták mint középiskolában.

2011. febr. 14. 14:47
 4/5 A kérdező kommentje:
aha köszi ez nagyon sokat segitett:DMent a zöld kéz!:D BME az hol van??
2011. febr. 14. 15:52
 5/5 anonim válasza:
Budapest, szabadsághíd budai hídfő
2011. júl. 22. 13:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!