Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Anglisztika, érdemes?

Anglisztika, érdemes?

Figyelt kérdés

Érdeklődnék, hogy Anglisztikával mire lehet menni, ha elvégzem. Mi lehetek vele, illetve mennyire színvonalas a képzés?

Esetleg a debreceni színvonalról valaki tud valamit?

2011. júl. 9. 14:47
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Divatszak. Túlképzés van, nem mész vele semmire.
2011. júl. 9. 15:01
 2/11 anonim ***** válasza:
Nem hiszem hogy érdemes..Mindenki tud angolul.. Akkor már valami kevesek által beszélt nyelvnek van értelme..
2011. júl. 9. 15:07
 3/11 A kérdező kommentje:
Akkor sem, ha mondjuk kombinálom informatikával és kimegyek külföldre? Ez esetben mennyire javítja a nyelvtudást?
2011. júl. 9. 15:08
 4/11 anonim ***** válasza:
13%

Ha külföldre mész, akkor ne Angliába gyere, mert anglisztikás diplomáddal körberöhögnek téged.

Mondok én valamit : felejtsd el a humán pályákat. Az informatika se egy lófxt nem érő informatikus könyvtáros képzés legyen, hanem képezd magad nyáron matekból, aztán legyél mérnök informatikus, gazdaságinformatikus vagy programozó.

Én is humán beállítottságú vagyok, mégis reál pályára megyek. Mert reálosokra van mostanság kereslet.

2011. júl. 9. 15:18
 5/11 anonim válasza:
100%

Egyáltalán nem divatszak, mindenki azt hiszi, meg hogy ez egy vicc szak, jaj de könnyű. De elárulom, hogy ku**ára nem könnyű, én szeretem, az más dolog, hogy el tudok e majd vele később helyezkedni, de mivel sem műszaki, sem gyógyszerészeti meg egyéb dolgokhoz nem értek, ezért maradt a nyelvtanulás, gondolom ebből is meg fogok élni valahogy. A debreceni színvonal nagyon jó, nem csak én mondom, és surprise surprise, erősebb szerintem az ELTE-nél.. ezt olyan is mondta, aki ott is tanulta, meg debben is..

Másik tapasztalat. sok csoporttársam infóról jött át angliszitkára, mert nem szerették, meg nem bírták.

2011. júl. 9. 15:18
 6/11 anonim ***** válasza:
41%
nem az hogy, - vicc szak - jajj de könnyű! hanem hogy telített, nincs rá kereslet, nem jó "befektetés". Persze van akinek bejön és tud vele mit kezdeni. 10% vagy mit tudom én..
2011. júl. 9. 15:23
 7/11 A kérdező kommentje:

Ezek szerint, akkor nem túl nagy rá az igény. :(

Kár, pedig érdekelt volna az angol.

Infóból inkább a webfejlesztés felé hajlanék vagy a rendszergazdai dolgok felé is nyitott vagyok, de ezekhez nem feltétlenül szükséges diploma, mert egyedül is meg tudja tanulni az ember.

2011. júl. 9. 15:36
 8/11 anonim ***** válasza:
74%

Szerintem meg jó szak! Annyira szeretem, hogy ha a szerencsétlen arra vetemedik, hogy itt kérdezzen, a legtöbben csak lehordják, hogy sz*r szakot választott, semmit nem ér vele. Könyörgöm, nem lehet mindenki mérnök! Én elhiszem, hogy a reál beállítottságra van igény, az még oké, hogy felveszik a kedves jelentkezőt, de ki is bukik onnan valószínűleg... akkor meg nem ért vele semmit. Hiába reál ide, vagy oda.

Szerintem az angolt párosítsd egy másik nyelvvel, ami kevésbé elterjedt itthon: jó lehet az olasz, francia (EU hivatalos nyelve), spanyol, orosz... Fordítók közül sokan keresnek jól, persze nem mindegyik, fontos a tudás meg a jó szerencse. De ha alapból elmegy a kedved a választott szaktól, úgy fogsz hozzákezdeni, hogy "mégis minek jöttem ide?", pedig lehet, hogy imádnád, s én úgy gondolom, hogy fontos, hogy az illető szeressen azzal foglalkozni, amit választott. Én is anno elbizonytalanodtam az addig imádott szakommal kapcsolatban, nem jelöltem meg, lehet elszúrtam, lehet nem... Tanulj, próbálkozz, igyekezz! el fogsz bukni párszor, de az ember abból tanul, amit elszúrt. Én is ezzel vigasztalom magam. Sok sikert.

2011. júl. 9. 16:46
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

A második válaszoló válasza furja az oldalam ! Ha azt mondod, hogy mindenki tud angolul az azért merész ! Itt Magyarországon 100%-ig állítom, hogy alig tudnakak angolul az emberek (tisztelet a kivételnek !!), mert csak annyit tudnak mondani, hogy Yes, No, My name is... és kifejezetten igazi magyar akcentussal.

Ja és a kérdezőnek---> Ha jót akarsz akkor ne válaszd az anglisztikát, mert csak a nyelvet adja, de azt jól, de mást nem, szóval, majd a dimplomáddal szószerint kitörölheted a se**ed, mert nem lesz jó semmire.

2011. júl. 12. 20:27
 10/11 anonim ***** válasza:
De ha például nyelvtanár szeretnél lenni, ahhoz pedig anglisztikára kell menned! Lehetsz fordító és tolmács is, de érdemes megtanulni még egy-két (inkább 2) olyan nyelvet, amire a jövőben nagy igény lehet. Pl az orosz. Persze vannak tolmácsképző tanfolyamok, és én nem állítom, hogy nem felesleges egy tolmácsnak vagy fordítónak 5 évig ezért az egyetemen rohadni, hiszen annyi f@szságot kell mellé megtanulni, aminek semmi, de semmi hasznát nem veszed! De ki tudja ebben a hülye világban mi a jó? A diplomást nem akarják felvenni, mert túlképzett, a nem diplomás pedig nem elég képzett. Na! Menjél egyetemre! És valóban, lehet, hogy mérnökökre, meg műszaki emberre szükség van, de ha egyszer nem olyan beállítottságú az ember! Akkor már inkább szerezz mellé egy másik szakmát, annak már nem kell egyetemi végzettségnek lennie, csak egy papír, hogy te olyat is tudsz, mit tudom én, egy újságírói valami, vagy bármi, ami érdekel, ami hozzákapcsolható a nyelvhez. Ha a nyelv az, ami megy, hiába akarsz te másfelé menni, úgysem fog összejönni, úgyis ott kötsz ki, ami neked jó..Tapasztalatból mondom!
2011. júl. 24. 22:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!